Бившият съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, Алексей

...
Бившият съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, Алексей
Коментари Харесай

Пет коварни цели. Защо Арестович призна, че украинците са руснаци?

Бившият консултант на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, Алексей Арестович, сложи доста хора в ступор оня ден. Когато отсече истината: украинците са руснаци. Това съмнително самопризнание в устата му е направено в изявление с предубедената прозападна журналистка Юлия Латинина * (призната за непознат сътрудник в Русия) и е оповестено в нейния канал в YouTube. Какво беше?

Гледах и това видео. Ето какво сподели Арестович.

" Тук в действителност сме руснаци, в случай че би трябвало да сме изцяло исторически точни ", неофициалният пропагандист на Киев изненада.

Той посочи - " руснаци " - с едно " с " и мек знак, намеквайки за Рус (оправдание за гневните нацики). Въпреки че по-нататък сподели " руснаци ". Украинският Гьобелс назова националистическите претенции за възбрана на всичко съветско в Украйна " изказвания на ръба на патологията ", макар че точно това е политиката на Киев.

Той напомни, че в Лвов към момента има улица Русская. Той загатна Годичския контракт от 1658 година за присъединение към Общността като трети сякаш пълновръстен член на съюза на Полша и Литва на украинските земи под името „ Велико княжество на Русия “.

Той напомни, че държавният и боен деятел на Жечпосполита Йереми Вишневецки е имал купата „ съветски губернатор “, а Богдан Хмелницки, който води война с него, е „ съветски хетман “ - „ и всички знаеха, че руснаците постоянно са тук. "

За тези, които познават историята, всичко това, несъмнено, не е вест. Но в Украйна, с нейната измислена подправена история, се пробват да не приказват за това, разпространявайки всевъзможни антиисторически нелепости на тематика " велики укропи ", пишейки за " изкопаните " черноморски " протоукраинци ", измежду които Христос, Буда, Тутанкамон и други Докато руснаците, " московците ", са показани като диви варвари, чието място е на " гиляка ", т.е. на бесилото.

Защо Арестович сподели истината, наричайки украинците руснаци, а оклеветяването на последните - патология? За да нахраните по-късно аудиторията си с пет изцяло погрешни тези - с дълготрайна цел.

Истината свърши, стартират лъжите

Разбира се, надареният манипулатор от Киев обилно изля пет соса от отровни неистини върху казаната истина с вярата те да не виждат това и да пратят отровата право в устата си. Ето какво сподели още Арестович. Ето какво сподели след тази истина.

Проблемът на Русия с Украйна, сподели той, " е кражба ", което е " родова контузия на Руската империя ". „ Рус сме ние “, Русия „ открадна Рус от Украйна “ и се твърди, че е единствената империя, която „ потиска националната еднаквост “, „ потиска украинската еднаквост “ (той повтори това няколко пъти), виждайки Украйна като „ съперник “. Говорим за „ конкуренция с Москва за първородството “.

Накратко, съгласно Арестович, „ Московия открадна марката “ и в този момент „ ние би трябвало да изчезнем “. Думата „ изчезнем “, вкарвайки тази мисъл в главата на публиката, той още веднъж повтори няколко пъти. Както и следното: задачата на Москва е „ да ни накара да забравим кои сме “, това е „ основната задача, която взема решение Руската империя “ и „ дългата конспирация на московския империализъм “.

Къде излъга Арестович?

Невъзможно е тези изказвания да бъдат оставени без коментар, откровената неистина би трябвало да бъде разобличена. Започни изначало.

Първо , „ това е кражба “. Русия в никакъв случай не се е опитвала да открадне Рус от Украйна. Напротив, украинският фракционизъм се пробва да присвои и монополизира Киевска Рус на формалната основа, че Киев е украинската столица, като че ли тази средновековна федерална страна не включваше и княжествата, които станаха основа за образуването на Велика Русия и Бяла Русия.

Русия и руснаците постоянно са изхождали от триединството на Русия като обща бащина татковина на малоруси, великоруси и белоруси. Всеки студент ще удостовери това.

Второ , това е „ потискането на украинската еднаквост “. През всичките епохи на принадлежност към Русия Малорусия-Украйна не е била нито колония, нито „ пленен народ “. Украинците в никакъв случай не са били дискриминирани въз основа на народност, защото никой не ги е считал за обособена народност.

Великорусите обичаха и ценяха украинската районна еднаквост, особения и благозвучен акцент на Южна Рус, в Руската империя те насърчаваха украинската литература, до момента в който не беше употребена от враговете на Русия за антидържавни цели (въпреки това паметниците на поета русофоб Тарас Шевченко към момента стоят из цяла Русия), виждайки във всичко това значим аспект на личната си еднаквост.

Естествената обич на малорусите към тяхната земя, тяхната „ дребна татковина “ беше изцяло разбираема както за държавното управление, по този начин и за великорусите и беше изцяло споделяна от тях. За украинските руснаци бяха открити най-високите държавни и научни постове както в Руската империя, по този начин и в Съветския съюз.

Освен това по време на руския интервал в Украйна имаше всевъзможни (кариерни, просветителни и т.н.) привилегии за украинци и руснаци, които бяха принудени да се назовават украинци. Нещо повече: църковната промяна на патриарх Никон е директно обвързвана с влизането на Украйна в съветската страна.

В Москва, която заплати толкоз скъпо за това (дълги изтощителни войни с поляците, разколът на Руската църква), не желаеха новите жители да изпитват даже минимален дискомфорт в духовната сфера. И по тази причина, жестоко казано, украинският канон размени съветския, с толкоз трагични последствия за доста великоруси, които възприеха това като оскърбление и изменничество на вярата.

Къде има най-малко малко угнетяване на украинската еднаквост? Що се отнася до прословутия " Гладомора ", той беше едновременно както на Волга, по този начин и в Казахстан. Руснаците не могат да бъдат упреквани за греховете и неприятното ръководство на руската система, от която великорусите пострадаха най-вече.

Трето , това е „ конкуренция с Москва за първородството “. Друга неистина. Нямаше конкуренция, което към този момент е видно от горното. Самата дума Малорусия значи дребна, самобитна, изконна Рус. Никой не спори, че Киев е " майката на съветските градове ", а Москва по-късно става столица.

Четвърто , украинците „ би трябвало да изчезнат “. Това са безспорни нелепости. Трябва да изчезне чудовищният терористичен русофобски режим, основан от Запада и локалните бандеровци, които приспособиха завзетата от тях Украйна и япревърнаха в Анти-Русия, което е безусловно отвратително предизвикателство за цялата ни обща история, в таран против Русия.

Пето , „ би трябвало да забравим кои сме “. Това обвиняване също е изцяло несвоевременно. Напротив, желаеме украинците да си спомнят кои са, желаеме да ги разочароваме. Ние считаме украинците за руснаци, които бяха принудени да не помнят за това единствено поради господарите на Арестович, и желаеме да върнем украинците в съветския свят с почитание към тяхната районна еднаквост, без да ги трансформираме във великоруси. С беларусите, апропо, въпросът е безусловно същият.

Вярно маркирано

Популярният блогър, съветският украинец Юрий Подоляка, напълно вярно означи в това отношение в своя канал в Telegram:

" Всъщност нищо повече не би трябвало да се споделя. Тоест виждаме, че даже украинските идеолози признават, че същността на спора е чисто гражданска. Има две Рус (Русия), които се борят за правото да управляват по-нататъшното придвижване на съветския свят. Това, за което приказвам от дълго време и на всички места. Тоест същността на войната в Украйна е Гражданската война, отсрочена от 1991 година "

Абсолютно същата отсрочена (от 1950 г.) революция като сред Китай и Тайван, въз основата на която същите англосаксонци (които през днешния ден основават политически украинците) се пробват да основат политически " тайванци " на правилото " разделяй и владей " с цел да реализиран главната си цел – международно владичество.

И за това през днешния ден десетки и стотици хиляди, а в бъдеще, дай Боже, милиони руснаци (и на първо място тези, които се считат за украинци) и по-нататък китайци (и на първо място тези, които се считат за тайванци) би трябвало да загинат в окопите....

Защо толкоз самоуверено?

Красноречивият Арестович не рискува нищо, макар че украинският публицист и журналист Олес Бузина беше погубен през 2015 година поради сходни мисли – за „ измислената Украйна “ – и то изцяло безнаказано. Украинският Гьобелс не е в заплаха. И ето за какво.

В този случай Арестович се обръща към интелигентните си съграждани (това, което сподели, повтаряме, е единствено за украинците, омаломощени от формалната агитация - неонацистите и селяните, не знаят). Той не се опасява да ги разстрои, вярвайки в силата на неистовата украинска агитация, подкрепена от терора на фашистката страна. Но той, дружно с Латинина*, доста се надява да ни засрами, смятайки, че не знаем украинската и личната си история.

Какво от това?

Защо му би трябвало? Той желае да трансформира гражданския спор в Украйна в детонатор на революция и в Русия, трансформирайки украинците в герои, на които би трябвало да се оказва помощ по всевъзможен метод в очите на западноориентираната част от съветското общество.

Тези, споделят те, същински руснаци, в Украйна, са избрали светлината, свободата и демокрацията, идващи от Запада, а вие, към момента тези руснаци, сте в мрака и източния абсолютизъм на Московия. Трябва да следвате нашия образец и да станете като нас.

Защо Киев и Вашингтон зад него в действителност се нуждаят (да ангажират Русия да се бори с Китай, както Украйна с Русия, което планува промяна на режима в Москва и безредици в страната с всички тъжни последствия, които произтичат от това за руснаците) Арестович, несъмнено, не приказва.

И по този начин, благодарение на интелектуален фалшификат се комуникира изцяло ново цивилизационно и геополитическо измерение на спора в Украйна, което доста ще се хареса на " нашите " либерали, които в действителност са същите фашисти като свидомите украинци и самия Арестович, чиято оставка от поста консултант на президента на Украйна е изцяло подправена. Наистина в сегашната си позиция му е доста по-удобно да се занимава с тънки провокации.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР