Бившият регионален министър Гроздан Караджов атакува остро разчетите в бюджета,

...
Бившият регионален министър Гроздан Караджов атакува остро разчетите в бюджета,
Коментари Харесай

Остра атака срещу Асен! Гроздан му скочи: Вие сте премиерът в сянка, командвате всички останали министри

Бившият районен министър Гроздан Караджов нападна остро плановете в бюджета, заложени от Асен Василев и даже го упрекна в престъпления. Депутатът от Има Такъв Народ изрази мощно подозрение за цифрите, заложени за събираемостта на Данък добавена стойност и предвижда, че няма да бъдат получени парите от втория транш по Плана за възобновяване.
В характерен жанр, финансовият министър отсече, че лъжите от трибуната би трябвало да спрат.
В първата ни актуализация на бюджета, преизпълнихме приходите, заложените доходи, Народно събрание ги завиши със 700 милиона и отново се извършиха. Гарантирам ви, че ще осъществим данъчните доходи. Там няма илюзии, а работа на Национална агенция за приходите и митници, която си я правят, увери Василев.
През май заварихме минус милиард и 200 недостиг, а през юни бяхме на остатък. Наваксаха се милиард и 400 милиона, сподели той.
За Плана той съобщи, че за енергетиката би трябвало да се одобри отчет на комисията за енергиен преход и промени в закона на енергетиката, които, Министерството сега пуска на публично разискване.и Нито е нужно либерализация на пазара, в случай че четете Плана, ще видите по кое време влиза тази либерализация – чак в края на 2025-а. Нито е нужна каквато и да е работа по Маришкия басейн, което предстои на договаряне. Проблеми няма, в случай че смятате че Народно събрание няма да успее да одобри тези закони, върна хвърлената ръкавица министърът.
По мотив разправиите за дивидента на БЕХ, Василев описа, че имат преписка с министъра на енергетиката, че БЕХ ще е в положение да внесе дивидента в този размер по закономерен метод, увери Василев
По отоношение свободната цена на тока, са си напълно съответни стъпки за либерализциране на пазара на сила, отвърна остро Караджов. Ако не го извършите, няма да дойдат парите от втория транш. Трябва да прочетете по-внимателно каква е написано там. По параметъра Данък добавена стойност 13 %, вие казвате, че доказателството, че ще се съберат 13 % е, тъй като сте го заложил в Бюджета. Но това е неточност. Давате ни образец със себе си от предходната година. Щом предходната е станало, значи и тази година ще се случи, имаше доста огромна инфлация, само че тая година имате противоположен надолнище, няма да стане, отсече Караджов.
Да, ще приказваме в края на годината. Не споделям, че нямате преписка с енергийния министър, скастри го Караджов.
Вие сте министър председателят в сянка, командвате всички останали министри, нападна той. Това, че вие двамата сте се разбрали да нарушите комерсиалния закон, не го прави почтена постъпка, това е престъпление, ще си получи правосъдното решение, разгневи се някогашният районен министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР