Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се завърна в страната

...
Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се завърна в страната
Коментари Харесай

Порошенко се завърна в Украйна, хиляди го посрещнаха на летището

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко се завърна в страната си. По-рано той имаше проблем с граничните управляващи на летището в Киев, които в началото отказваха да го позволен в страната . Те са лишили паспорта му под претекст, че правят инспекция.

„ Сега нямам право да влизам в страната като жител на Украйна. Повече от 10 минути граничарите не ме пускат без пояснение под претекст за някаква инспекция на територията на страната. Мисля, че това е провокация за подбудителство към всеобщи дейности “, сподели Порошенко пред телевизионния канал „ Директ “.

Няколко хиляди последователи на някогашния президент на Украйна го посрещнаха на летището в Киев , предава РИА. Те започнаха да скандират името му и да ръкопляскат щом видяха Порошенко да излиза.

 Порошенко Българска телеграфна агенция

Самолетът на Wizz Air, с който Петро Порошенко дойде в Украйна от Варшава, кацна на летището в Киев в понеделник сутринта. Бившият президент разгласи желанието си да се върне в родината си, където би трябвало да се сблъска с обвинявания на прокуратурата за държавна измяна при образуване на доставки на въглища от Донбас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР