Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде иск срещу главния

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подаде иск срещу главния
Коментари Харесай

Тръмп тръгна на съдебна война, какво поиска от главния прокурор

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подаде иск против основния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс.

Той изиска федералният съд да спре или ограничи настоящите ѝ следствия против бизнеса му, съобщи CNN.

Делото идва във връзка настояването на прокурора да разпита Тръмп в границите на гражданското следствие на измамите в неговата компания Trump Organization. Той цели също да забрани на Джеймс да взе участие в каквито и да било цивилен или наказателни дейности против някогашния държавен глава.

Искът е подаден в понеделник във федералния съд в Северен Ню Йорк. В него Летисия Джеймс е упрекната в непозволено държание, като се твърди, че тя е злоупотребила с пълномощията си за следствие, с цел да нападна политическите си съперници и да развие кариерата си.

"Откакто е встъпила в служба, тя неуморно бомбардира Доналд Тръмп, фамилията му и бизнеса му с неоправдани призовки в горчив кръстоносен поход ", показва се в желае на Тръмп.

Главният прокурор на Ню Йорк проверява дали Trump Organization е манипулирала цената на парцелите си. Работи и с офиса на окръжния прокурор на Манхатън Сай Ванс по редом престъпно следствие на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР