Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пледира невинен пред федерален

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пледира невинен пред федерален
Коментари Харесай

Тръмп пледира невинен по обвиненията в опит да подмени изборите в САЩ през 2020

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп пледира почтен пред федерален съд в четвъртък по обвиняванията в скрит план за анулация на президентските избори през 2020 година

Тогава той загуби от сегашния президент Джо Байдън. В сряда против Тръмп четири обвинявания, от които едното е в скрит план за машинация на държавното управление на Съединени американски щати. Те са част от следствие, ръководено от специфичния прокурор на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати Джак Смит .

Тръмп се яви в съда във Вашингтон в четвъртък, като съдията го осведоми за оптималните присъди по всяко от четирите обвинявания. На 28 август ще бъде избрана предварителна дата на правосъдния развой.

Според прокуратурата Тръмп съзнателно е употребявал погрешна информация за машинация по време на преброяването на гласовете като опрощение за напън върху чиновници в няколко щата, призовавайки ги да оспорят изборните резултати. Тръмп също по този начин се е опитал да убеди вицепрезидента Майк Пенс да анулира електоралните гласове в няколко щата.

Асошиейтед прес напомня, че отводът на Тръмп да одобри провалянето и невярните му изказвания за необятно публикувани изборни измами спомогнаха за насилствения протест на 6 януари 2021 година, когато навалица от поддръжници щурмува Капитолия на Съединени американски щати.

Тръмп е първи претендент за президентските избори на Републиканската партия през 2024 година

Това е. Срещу някогашния президент са заведени и други каузи, по които той. По-рано тази година той беше упрекнат в нелегално владеене и боравене с, които не е предал на Националния списък след овакантяване на поста.

Тръмп е първият някогашен президент на Съединени американски щати, изправен пред наказателни обвинявания. Той дефинира правосъдното гонене като политически стимулиран " лов на вещици ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР