Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва заяви,

...
Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва заяви,
Коментари Харесай

Бразилски президент със скандална атака срещу Зеленски и света

Бившият президент на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски е толкоз виновен за спора в Украйна, колкото и неговият съветски сътрудник Владимир Путин, съобщи Франс прес.

В изявление за американското сп. " Тайм ", оповестено през днешния ден, Лула Да Силва споделя: " Виждам, че украинският президент е приветстван от всички парламенти по света, в които депутатите му стават на крайник. Но този вид е също толкоз виновен, колкото Путин. В една война в никакъв случай няма единствено един отговорен ".

" Той искаше войната. Ако не я искаше, той щеше да договаря малко повече ", добавя Лула да Силва по адрес на Зеленски.

Бившият президент на Бразилия също така преценя държанието на Зеленски като необичайно. " Човек ще рече, че той е част от един театър. Той е по малкия екран заран, обед и вечер, в британския, френския, немския парламент, сякаш води акция. Той би трябвало да е по-загрижен по отношение на масата за договаряния ", споделя Лула да Силва.

" Ако хората подтикват Зеленски, той самият си мисли, че е най-хубавият. В реалност човек би трябвало да му каже съществено: " Моето момче, ти си добър хуморист, само че няма да водим война, с цел да можеш ти да си правиш шоу ".

" И би трябвало също човек да каже на Путин: " Ти си цялостен с оръжия, само че няма потребност да ги използваш против Украйна. Хайде да дискутираме ", добавя Лула да Силва.

Той също така разкритикува и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който, съгласно него, не е взел вярното решение по отношение на спора в Украйна. " Съединени американски щати имат доста огромна тежест и биха могли да избегнат този спор. Байдън можеше да взе участие повече, той можеше да вземе самолета за Москва, да приказва с Путин. Този жанр държание се чака от един водач ", споделя Лула да Силва.

Бившият бразилски президент подлага на критика и Организация на обединените нации. " Спешно би трябвало да се сътвори едно ново международно ръководство. Организация на обединените нации не съставлява нищо повече. Лидерите не я взимат на съществено. Путин нахлува в Украйна по едностранен метод, без да се съветва с Организация на обединените нации ", добавя Лула да Силва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР