Бившият президент на Боливия Ево Моралес обвини властите на САЩ,

...
Бившият президент на Боливия Ево Моралес обвини властите на САЩ,
Коментари Харесай

Обвиниха САЩ в провокиране на преврати в Латинска Америка

Бившият президент на Боливия Ево Моралес упрекна управляващите на Съединени американски щати, че предизвикат държавни преврати в Бразилия, Перу и Аржентина. Думите му цитира РИА Новости.

Според експрезидента, повода за сходни ограничения е загубата от страна на Съединени американски щати на своето въздействие в Латинска Америка. " Политиката на Съединени американски щати се проваля, когато една империя е в крах, тя се обръща към насилието, когато империята губи надмощие, тя се обръща към оръжията и патроните ", заявявя Моралес.

Като образец той показва правосъдното произвеждане против вицепрезидента на Аржентина Кристина Кирхнер, както и преврата от страна на Конгреса в Перу. Освен това Моралес също таока напомня и опита за прелом в Бразилия " в стила на Доналд Тръмп ".

На 8 декември предходната година беше арестуван президента на Перу Педро Кастило. Ден по-рано перуанският Конгрес разгласи импийчмънт на Кастило. Той беше упрекнат в корупция и отхвърлен от служба заради " непрекъсната морална неправоспособност ".
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР