Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и бившият му

...
Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и бившият му
Коментари Харесай

Пуснаха Бартомеу от ареста

Бившият президент на " Барселона " Хосеп Мария Бартомеу и някогашният му консултант Жауме Масферер са пуснати под гаранция от ареста, откакто в понеделник бях арестувани след акция на каталунската полиция по отношение на следствието по отношение на абсурда " БарсаГейт ".

Бартомеу и неговият консултант Масферер ще бъдат изправени пред съда като обвинени по дело, " намерено през май 2020 година, обвързвано с неприятно ръководство на собствеността и корупция в бизнеса ". Отбелязва се, че и двамата арестувани " са упражнили правото си да не дават показания и съдията е взел решение за тяхното краткотрайно освобождение ".

Обвиненията са факт след следствието, което стартира още през февруари 2020 година Твърди се, че каталунците са наели компанията I3 Ventures, която да отбрани репутацията на президента и да опетни имената на някогашни и сегашни футболисти на клуба в обществените мрежи. Оказа се, че Бартомеу е разрешил заплащането на акцията да бъде 600% от пазарната стойност на услугата и по този начин си е обезпечил финансови дивиденти. Обикновено компании в тази сфера подписват контракти за консултантски услуги в размер 120-150 хиляди евро, само че договорът с " блаугранас " е за 980 хиляди евро.

58-годишният Бартомеу пое поста президент на " Барселона " през 2014-а и напусна през 2020 година. Под негово управление клубът стана победител в Шампионската лига и международното клубно състезание, по четири пъти " Барселона " завоюва купата и Купата на Испания, както и три пъти Суперкупата на страната.

Очаква се изборите за нов президент на клуба да се състоят на 7 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР