Бившият президент и премиер на Русия Дмитрий Медведев, който в

...
Бившият президент и премиер на Русия Дмитрий Медведев, който в
Коментари Харесай

Заплаха! Какво стана с цените на горивата след туит на Медведев

Бившият президент и министър председател на Русия Дмитрий Медведев, който сега е заместник-председател на националния Съвет за сигурност заплаши европейците, че скоро европейците ще заплащат доста висока цена на газа.

Това стана откакто немският канцлер Олаф Шолц разгласи, че страната стопира лицензирането " Северен поток ".

„ Канцлерът на Германия Олаф Шолц разпореди прекъсване на процедурата по узаконяване на газопровода „ Северен поток 2 ”. Добре пристигнали в един нов свят, в който скоро европейците ще заплащат 2000 евро на пространствен метър газ! ”, написа Медведев в профила си в " Туитър ".

След обявата му цените на петрола на интернационалните пазари се покачиха до близо 100 $ за барел, достигайки най-високите си равнища от 2014 година насам.

Цената на природния газ на интернационалния газов хъб в Нидерландия се увеличи през днешния ден с 9,7 %, надхвърляйки 930 $ за 1000 куб. метра или над 81 евро за мегаватчас.

В България на свободния пазар на „ Газов хъб Балкан ” цената в сегмента „ ден напре ” с ден за доставка за на следващия ден, 23 февруари, се увеличи с 6,35% - до 145,32 лв. за мегаватчас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР