Бившият премиер Симеон Саксобургготски с коментар на политическата ситуация у

...
Бившият премиер Симеон Саксобургготски с коментар на политическата ситуация у
Коментари Харесай

Симеон Сакскобурготски: Изгонването на руските дипломати изглежда поръчково

Бившият министър председател Симеон Саксобургготски с коментар на политическата обстановка у нас и изгонването на съветските дипломати.

Според него страната губи скъпо време поради невъзможността да се сформира устойчиво ръководство, а изгонването на чиновниците на съветската задача в София наподобява поръчково и под напън. С него беседва Деси Банова-Плевнелиева в изявление за "Тук и в този момент " в ефира на "Събуди се " по

"Нечувана работа е гоненето на толкоз дипломати, ненужно и провокативно, наподобява по този начин, като че ли е под някакъв различен, непознат напън. Не споделям, че е, само че като че ли е съвсем поръчково, което е още по-грозно за нас, българите ", разяснява той абсурда с Москва. И акцентира, че други страни от НАТО не са предприемали дейности от "такъв диаметър ".

Руснаците са с имперско мислене и самочувствие и с тях би трябвало да се работи по-предпазливо, безапелационен е експремиерът. "Колко години ще ни би трябвало в този момент да си върнем взаимните пазари, връзките? Жалко е, тъй като има страсти и моменти на не свсем обективно и рационално разсъждаване “, счита още Саксобургготски.

"Губим време, средства и какво ли не с толкоз избори към този момент! В чужбина ни гледат и си споделят: "Тези хора не могат ли да си оправят вътрешния двор? " Сравняват ни с някои нестабилни страни, толкоз е неверно и тъпо и има последствия ", разяснява още Сакскобурготски във връзка политическата рецесия у нас. Той показа, че не усеща "много огромна доза идеология в тия работи ", а по-скоро е его - "моите хора, моята партия ", което дефинира като "много нездравословно ".

Сакскобурготски разяснява и свалянето на ветото на РСМ за договаряния за участието ѝ в Европейски Съюз. „ Лично за мен значимото е добруването на тези нации – Албания, Северна Македония и ние. Защото ние сме към този момент в Европейски Съюз. Те за какво да се изключват от това богатство или тази общественост? Не бива на отрицателното да се стопираме, а да погледнем по какъв начин да излезем от тази обстановка без някой да каже:„ Родоотстъпници “! Има настройки в някои страни, които загатват, че България се пробва да изнудва, което е старшно грозно. Докато ролята за нас е да кажем: "братя "! Да ударим едно рамо, а по-късно към този момент – с нашия опит, който сме придобили! Дай боже да се откри формула - ето френското председателство, което се стараеше толкоз “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР