Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе беше прострелян по време

...
Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе беше прострелян по време
Коментари Харесай

Простреляха бившия японски премиер Шиндзо Абе

Бившият министър председател на Япония Шиндзо Абе беше прострелян по време на предизборна тирада в град Нара преди плануваните за неделя избори за горна камара на Народното събрание. Нападателят е арестуван. Това е 41 годишен мъж, който по-рано е служел във военноморските елементи на Силите за самозащита на Япония. Шиндзо Абе е откаран в болница, само че на този стадий няма спомагателна информация за положението му. Заради случая, министър председателят Фумио Кишида прекрати уговорките си в предизборната си акция и се завърна в Токио, където се чака да проработи спешен щаб по отношение на офанзивата. А, основният секретар на държавното управление съобщи, че нито един акт на принуждение не следва да бъде толериран. Правителството заяви, че след случая е образувана работна група и се чака скоро да има публично известие от държавен представител.
"Той изнасяше тирада и един мъж пристигна откъм гърба Първият изстрел прозвуча като пиратка. Той не падна и се чу вторият - той беше по мощен, видяхме искра и пушек " описа млада жена на мястото на случая пред NHK.

67-годишният Абе е примрял и е кървял щедро от врата, заяви източник от неговата ръководеща Либерално-демократическа партия пред осведомителната организация "Джиджи ".

NHK и Kyodo оповестиха, че Абе е бил откаран в болница и наподобява е получил сърдечен арест - термин, употребен в Япония, при липса на витални индикатори и нормално предхождащ формалното засвидетелствуване на гибелта от правосъден доктор.

Абе - най-дългогодишният министър-председател на Япония, заемаше поста през 2006 година за една година и още веднъж от 2012 година до 2020 година, когато беше заставен да се отдръпна заради съществени здравословни проблеми.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР