Бившият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон, който беше свален от

...
Бившият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон, който беше свален от
Коментари Харесай

Пучдемон няма да се кандидатира за премиер

Бившият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон, който беше свален от испанското централно държавно управление и е в заточение в Брюксел, отхвърли да се кандидатира за министър-председател на каталунското държавно управление, заяви „ Индипендънт “.

„ Информирах ръководителя на каталунския парламент да не издига краткотрайно кандидатурата ми за министър председател ", уточни някогашният каталунски водач. Ако се върне в Испания, Пучдемон ще бъде задържан, защото е упрекнат от испанските управляващи в подбудителство към протест.

Пучдемон ще предложи за „ самостоятелен " претендент и различна фигура Жорди Санчес, който сега е арестуван в Мадрид по обвинявания в организирането на протест. Страстите в Испания се разгорещиха след каталунския референдум за самостоятелност, който от Мадрид дефинираха за противозаконен.

Каталуния е ръководена непосредствено от Мадрид през последните четири месеца, откогато испанският министър председател Мариано Рахой се базира на конституционните пълномощия, с цел да поеме властта в района след едностранното оповестяване на самостоятелност през октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР