Бившият премиер на Италия и президент на Милан Силвио Берлускони

...
Бившият премиер на Италия и президент на Милан Силвио Берлускони
Коментари Харесай

Тъжна вест: Отиде си Силвио Берлускони

Бившият министър председател на Италия и президент на Милан Силвио Берлускони умря на 86-годишна възраст, оповестиха италианските медии.

Той беше приет в болница от петък в клиниката Сан Рафаеле в Милано за планувани проби за левкемия, от която страдаше от известно време.

Берлускони за последно бе президент на новака в италианската Серия А Монца, само че огромните си триумфи във футбола реализира с Милан в края на 80-те и 90-те години на предишния век. Берлускони поема Милан през 1986 година, като избавя клуба от банкрут и го издига до върха на европейския футбол. С него отпред Милан завоюва 8 трофеи на Италия, Купа на Италия, 7 Суперкупи на Италия, 5 пъти КЕШ и Шампионска лига, 2 Междуконтинентални купи, 5 Суперкупи на УЕФА и Световно клубно състезание, за общо 29 публични трофея за 31 години.

През 1994 година Берлускони основава партията Форца Италия и печели политическите избори през март същата година, като става министър председател. Това е първото от трите държавни управления, които той ръководи с тези от 2001-2006 и 2008-2011.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР