Бившият председател на ПГ на Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в

...
Бившият председател на ПГ на Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в
Коментари Харесай

Андрей Гюров: И Лена Бориславова и Яна Балникова ще са част от екипа на ПП в даден момент

Бившият ръководител на ПГ на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров в ефира на бТВ разяснява идните избори, като съобщи, че е сигурен, че Лена Бориславова и Яна Балникова ще са част от „ Продължаваме промяната “ в даден миг.

„ Ние се каляваме в борбата. Всеки човек остава част от идеята, само че всеки би трябвало да вземе лични решения. Лена Бориславова и Яна Балникова ще са част от екипа ни в един миг “, сподели Гюров.

Решението на Балникова било взето преди реденето на листите, тъй че фактът, че Радостин Василев ще бъде отпред на листата в Габрово, от където тя влезе в Народното събрание на предишните избори, не е повлиял на решението ѝ.

Според Гюров не е допустимо Гълъб Донев и служебното държавно управление да останат на власт повече от два месеца. Той изясни, че има доста работа, която би трябвало да се свърши и това може да стане единствено с постоянно държавно управление.

„ Всички жители виждат, че има потребност да се продължи политиката с държавното управление „ Петков “. За 12 месеца вдигнахме пенсиите повече, в сравнение с 12-годишното ръководство на ГЕРБ. Търсим едно устойчиво решение за ръководството и бъдещето на страната. „ Промяната “ единствена може да докара това успокоение. Крайно време е да загърбим модела на джипката, сподели Гюров.
Газовата рецесия
„ Трябваха ни още единствено два дни, с цел да намерим още слотове за танкерите с полутечен газ, а служебното държавно управление сътвори щабове за рецесия, която не съществува. Според мен с още два дни работа на държавното управление при положително предпочитание и при липса на обязаност и взаимозависимост, биха могли да се намерят задоволително положителни слотове и да се обезпечи този газ. Той е с извънредно преференциална все още цена, която беше на 30 $. Всичко това обаче не беше довършено и в този момент още веднъж сме в хипотезата, че може да имаме проблем с газовите доставки “, разяснява още Гюров.

Той повдигна въпроса и за „ Газпром “ и добави, че България би трябвало да е самостоятелна от непознати въздействие, а не като Борисов да се върти като ветропоказател

„ При изискванията, че можем да разчитаме, че договорите ще бъдат спазвани и не сме подвластни от съветския газ, а имаме други снабдители и „ Газпром “ се конкурира на свободния пазар ценово с тези снабдители, няма никакъв проблем. Но бих попитал кой е този човек и юрист, който ще даде гаранции, че „ Газпром “ ще съблюдава своите контракти “, добави още Гюров.

„ България би трябвало да си отговори на енергийния си проблем. Говоря ви за шистов газ. България би трябвало да търси способи да диверсифицира своето прилагане на газ, както от външни източници, по този начин и от вътрешни. Шистов газ е една от опциите. Ние сме срещу добиването на шистов газ в Добруджа, само че в Черно море могат да се намерят източници. Един от методите за цялостна диверсификация на потреблението и за самостоятелност от външни снабдители е да се търсят благоприятни условия и за рандеман на газ на наша територия. Това би трябвало, несъмнено, да се случи постоянно в сходство с ограниченията за отбрана на природата и за отбрана на популацията “, изясни Гюров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР