Бившият председател на КЕВР Иван Иванов не очаква да се

...
Бившият председател на КЕВР Иван Иванов не очаква да се
Коментари Харесай

Бившият шеф на КЕВР каза какво ще стане с газа

Бившият ръководител на КЕВР Иван Иванов не чака да се стигне до прекъсване на доставките на газ поради военните дейности в Украйна. Според него обаче в идващите дни се чака повишение на цената на газа.

По-рано денем Иван Иванов беше разпитан пред Софийска градска прокуратура, в качеството му на очевидец, по следствието против " Булгаргаз ", почнало в края на предишния месец.

Според Иван Иванов военният спор сред Украйна и Русия ще се отрази в цената на природния газ при доставките от Русия у нас и страните, захранвани през " Турски поток ".

" Считам, че през първите дни цената ще се колебае в огромен диапазон, само че последователно би трябвало да се откри стабилно решение. Всичко несъмнено зависи от това по какъв начин ще се развият събитията в политически и боен аспект ", сподели Иванов.

При най-лошия сюжет и вероятно прекъсване на сивото гориво от страна на Русия, Иванов счита, че газовото вместилище в Чирен няма по какъв начин да покрие в дълготраен проект нужните количества у нас.

" Да се надяваме, че зимата ще продължи да е мека както до в този момент, което би разрешило да не се стигне до доста тежки неналичия на природен газ ", сподели той.

Иначе в продължение на 4 часа Иванов даваше показания в прокуратурата като очевидец по следствието против " Булгаргаз " поради рекордното повишаване на газа с 30 % през януари.

" Това естествено включваше показване на ценообразуващите съставни елементи - методите, по които се дефинират прогнозните количества природен газ за съответния месец - методът, по който газа се дава на заявителите ", сподели той.

КЕВР е изпълнявал изцяло транспарантно и законосъобразно процедурите, безапелационен бе Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР