Бившият полицай Илия Елкин, който нашумя покрай междусъседския скандала с

...
Бившият полицай Илия Елкин, който нашумя покрай междусъседския скандала с
Коментари Харесай

Екс полицай иска 10 бона от Община Пловдив – поболял се след скандала с Веси Бонева

Бившият служител на реда Илия Елкин, който нашумя около междусъседския абсурда с певицата Веси Бонева, е изискал 10 000 лв. обезщетение от Община Пловдив. Той е завел иск в Административния съд  заради неимуществени вреди от незаконосъобразен акт – заповед на кмета на регион „ Южен ” за премахването на железна ограда в двора на къщата му, съобщи.

Скандалът сред Елкин и певицата Веси Бонева бе в края на 2020 година, когато тя популяризира клип, на който се вижда, че тя влиза в дома си в квартал Коматево посредством стълба през прозореца. Причината е железна ограда поставена от някогашния служител на реда в общия им двор.

Няколко месеца по-късно кметът на регион „ Южен ” тогава Костадин Язов подрежда да се отстрани оградата, която е установена като противозаконна. В последна сметка по-късно Върховният административен съд отхвърля заповедта на Язов, с претекстове, че това съставлява противозаконен градеж.

Така Елкин подава в Административния съд искане за отсъждане на обезщетение. Той е показал 10 амбулаторни листове, с които удостоверява, че страда от диабет вид 2,  хипертония, затлъстяване, хемороиди и други болести. Според показаните документи и свидетелски разкази по време на делата за оградата и междусъседските кавги, неговото положение се е влошило поради терзания и изживения стрес. Диабетът му се изострил, кръвното постоянно било високо, а също по този начин избягвал контакти с хора, тъй като му задавали неуместни въпроси.

Според експертизата на съда обаче не може да се открият дали влошените му здравословни индикатори са поради противозаконния акт на Община Пловдив. Също по този начин липсват и по-детайлни проучвания за установяването на диабетния му профил. Съдът също по този начин намира, че стресът е на първо място от разногласията със съседи, а не толкоз оспорената заповед. Поради това и искът му е бил отритнат. Той въпреки всичко можел да апелира решението във Върховния административен съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР