Бившият омбудсман Мая Манолова призна в предаването „Лице в лице“

...
Бившият омбудсман Мая Манолова призна в предаването „Лице в лице“
Коментари Харесай

Мая Манолова разкри, че Радев разчиства Кирил Петков: Има нова лява формация и ние сме част от нея

Бившият омбудсман Мая Манолова призна в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви, че се готви нов политически план с нейно присъединяване.

„Има потребност от нов, огромен, огромен, обществен план, който да отбрани хората в изискванията на икономическа и обществена рецесия. Водят се диалози сега. В този план ще се включат разнообразни организации. Ако ме питате дали „Изправи се.БГ“ ще са част то него – да, ще бъде. Търси се доста необятно обединение“, уточни Манолова.

Преди време се появиха информации, че водач на бъдещата групировка евентуално ще е служебният вицепремиер Атанас Пеканов. Формацията е под крилото на президента Румен Радев, което значи, че той снема доверието си от Кирил Петков.

Манолова не сподели дали новата групировка се прицелена в недоволни от политиката на Българска социалистическа партия социалисти. И сбито разяснява: „Вътрешнопартийните процеси в Българска социалистическа партия не са източник и мотор на тези процеси. Факт е, че партията на Нинова не извършва ролята си да пази работещите хора, пенсионерите и уязвимите.“

Лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ насочи рецензия към държавното управление, че то не се занимава с значимите за хората проблеми. С което пък сложи борбата сред новата президентска групировка и ръководещите.

„На ръба сме на цунами от обществени проблеми. И това е камбаната, която бием от ИБГНИ, тъй като властта не се занимава точно с тези проблеми на елементарните хора. Те се занимават с всичко друго, само че не и с инфлацията, не и с нарасналите сметки, не и със задлъжняването, не и със страховете на хората“, разяснява Манолова.

По думите й няма страна в Европа, която да не се е заела неотложно с обезщетения – и на обществените институции, и на бизнеса, и на семействата. И подсети, че там бяха замразени цените, само че не посредством мораториум, а с това, че страната е поела цялото нарастване.

„Не виждаме безусловно никакви ограничения в идващия бюджет, които да решат най-голямата болежка и боязън на хората“, уточни Мая Манолова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР