Бившият омбудсман и неуспял кандидат за кмет на София Мая

...
Бившият омбудсман и неуспял кандидат за кмет на София Мая
Коментари Харесай

Манолова си призна, че се е срещала с Божков

Бившият омбудсман и неуспешен претендент за кмет на София Мая Манолова призна, че е имала среща с укриващия се в Дубай хазартен необут Васил Божков. Това е станало преди старта на акцията й за кмет на столицата. Признанието тя направи в изявление за предаването " Лице в лице " по бТВ.

Преди дни ръководителят на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че точно олигархът-беглец Божков е финансирал акцията на Манолова. В изявлението си тя действително удостовери най-малко отчасти информацията, написа " Монитор ".

На въпрос дали се е виждала с подведения под отговорност по 18 обвинявания от целия набор на Наказателния кодекс Васил Божков преди старта на акцията си, неуспялата мераклийка за кметския стол в столицата отговори позитивно, само че с половин уста. И се опитва да омаловажи срещата си с него като съобщи, че е имала диалози с " представители на бизнеса, в това число и с Божков ", заявявайки, че по това време той бил " почитан предприемач, с който министър председателят се прегръщаше ".

В същото време съобщи, че не е имала " финансова поддръжка " нито от него, нито от останалите, с които се е виждала, без да изясни каква тогава е била задачата на диалозите. Обясни единствено, че срещата не била по нейно искане, както и че той, сходно на другите предприемачи я бил питал " дали ще взе участие в изборите, има ли кой да се изправи против Фандъкова ".

В същото време, до момента в който настойчиво се опитваше да се разграничи от хазартния необут, Манолова действително запя в хора на офанзивите му против страната като съобщи, че част от въпросните предприемачи били пращани от Борисов. Някои - с цел да я " заплашват и шантажират ", други - да й оферират пари, с цел да я откажели да взе участие във вота, разяснява " Монитор ".

" В тази акция направи всичко, с цел да ме спрат. Има доста представители на бизнес, на които не им се желае България да се ръководи по този метод. Борисов го е боязън, тъй като този път мачът няма да бъде организиран. Той направи всичко допустимо да ме спре, с цел да не направя проверка на бюджета на София. Сега ще направя проверка на цялото му ръководство ", съобщи някогашният омбудсман.

Подобно на олигарха-беглец Божков обаче и Манолова не даде доказателства за изказванията си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР