Бившият национал Валери Божинов ще се опита да възроди футболната

...
Бившият национал Валери Божинов ще се опита да възроди футболната
Коментари Харесай

Пътят надолу за Валери Божинов стигна до Серия С

Бившият национал Валери Божинов ще се опита да възроди футболната си кариера в Серия С на Италия. Пътят надолу за тогавашната изгряваща международна звезда продължава от елитния български " Ботев " (Враца) към третодивииознния италиански " Катания ". За това заяви самичък 33-годишният някогашен състезател на " Фиорентина ", " Ювентус ", " Манчестър Сити ", " Парма ", " Спортинг " (Лисабон), " Левски ".

" Аз персонално се разбрах с " Катания " с помощта на спортния шеф на " Парма " Алесандро Лукарели. Брат му (б. р. - Кристиано Лукарели) е треньор в " Катания ". Така станаха нещата - изясни Божинов пред Dsport.bg. - Звъннаха ми и ме питаха дали желая да играя в " Катания ". " Катания " е огромен клуб, тим с обичаи, с доста огромни почитатели, има напрежение, което аз обичам. Искам да играя пред аудитория и почитатели. По-хубаво от това няма. Отборът е в Серия С, само че има упоритости и предпочитание да се върне в Серия В. "

" Катания " се намира на 8-о място в група С на Серия С и 9 кръга преди края на шампионата изостава с 23 т. от водача " Реджина ". Само първенецът в дивизията се изкачва в Серия В.

" Всичко зависи от мен - добави Божинов. - Знам, че почитателите на " Катания " са като тези на " Левски " от позиция на това, че тези последователи са доста окуражени и изискващи. Много почитатели поддържат тима. Това е един доста огромен тим в Италия. Отбор с обичаи, който има огромна маса от почитатели. Имам предпочитание и упоритости за победи и триумфи. "

След като през зимната пауза в Ефбет лига напусна " Ботев " (Враца), Божинов поддържаше форма с втородивизионния " Септември " (София).

" Мисля, че четири седмици се приготвих добре - уточни Валери. - Липсваше ми само игрова процедура. Изиграх няколко мача по едно полувреме. Аз мисля, че помогнах доста на този тим с моите качества като човек, като отношение, професионализъм, тренировки. Отборът има прекрасен колектив и мисля, че ще успее да се върне в Ефбет лига. Пожелавам им го от сърце. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР