Бившият национал на България и голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър

...
Бившият национал на България и голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър
Коментари Харесай

Бербатов съветва Юнайтед: Купете Виктор Осимен

Бившият национал на България и голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов приказва за протичащото се към " алените дяволи ", които към този момент завоюваха един трофей, а имат късмет за още два. В изявление за букмейкърски уебсайт той разяснява и тематиката с ситуацията на Тотнъм и мениджъра там Антонио Конте.

Манчестър Юн към момента има опция да завоюва ФА Къп и Лига Европа . Вярваш ли, че тимът ще победи и в двата шампионата, или пък се притесняваш, че с напредването на сезона възможностите на отбора за повече купи понижават поради многото мачове?

- Казано почтено, не мисля, че графикът въздейства. От персонален опит знам, че в последна сметка постоянно ще те чакат доста срещи. Когато си във форма, нямаше самообладание да идва идващият дуел. Като се има поради и историята на Манчестър Юн, би трябвало постоянно да си квалифициран за такива натоварени интервали. Ти си експерт, заплащат ти положителни пари, имаш отличен треньор и си в обстановка, в която можеш да атакуваш трофеите. Вярвам, че сегашният тим е в такова състояние - подготвен да се бори за още оценки.

Вярваш ли, че Манчестър Юн рискува да изпадне от топ 4 във Висшата лига, откакто в последните два мача изпусна 5 точки?

- Понякога съм леко привързан, защото съм играл за Юнайтед. Като оставим тези пристрастия настрани, отборът е с точка пред Тотнъм и с три пред Нюкасъл. Докато Манчестър Юн е непрекъснат, задачата ще бъде по-лесна за реализиране. Вярвам, че ще завършат в четворката просто поради видяното до момента от тима на терена. Според мен Нюкасъл също заслужава да финишира в топ 4 паралелно до Манчестър Юн. Тотнъм, както постоянно, има доста падения и възходи, само че към момента има шансове, като се " навърта " в близост. Ливърпул също се бори и не би трябвало да бъде подценяван.

Ако ти беше на мястото на Ерик загар Хаг и можеше да привлечеш централен нападател идното лято, кого би довел?

- Виктор Осимен! Този човек е необикновен сега. Той е млад, отличен е във въздуха, скоростта му е впечатляваща, а и головете, които бележи за Наполи, са изумителни. Ако Юнайтед ще взима подобен футболист, Осимен би трябвало да е преди останалите.

Като че ли хората са на разнообразни отзиви по отношение на Антони . Какво смяташ ти за неговите изяви през сезона?

- Мисля, че той е положително попълнение. Но и аз считам, че от време на време си заслужава рецензиите, тъй като на терена малко прекалява и се пробва да накара противникът да наподобява неуместно по неприятен метод. Понякога неговите финтове не оказват помощ с нищо на състава и в случай че успее да отстрани това от играта си, то доста ще усили приноса си съм играта. Когато се подиграваш със съперниковите футболисти, те ще те наритат и няма по какъв начин да спечелиш уважението на състезателите, против които се изправяш. Проблемът на Антони е, че нервира другите.

" Дейли Телеграф " заяви, че е допустимо скоро Манчестър Юн да се трансформира във любимец за Джуд Белингам . Колко значим за клуба би бил един подобен трансфер?

- Ако би трябвало да дам къс отговор, то той е, че клубът би трябвало да го притегли. Взимайте го незабавно! Той е на 19 години и цялата му кариера е пред него.

Смяташ ли, че е време Антонио Конте да напусне Тотнъм ?

- Гледах последния мач, в който тимът поведе с 3:1, само че след това позволи равнене за крайното 3:3. Вижте, това се е случвало неведнъж на Тотнъм. Мисля обаче, че на Конте не му подхожда да вижда толкоз постоянно отборът да губи такава преднина. Заради опита си той е един от най-хубавите треньори в света. Той е като непрекъснат победител и когато попаднеш в тим, в който имаш всички условия, само че не успяваш да постигаш мечтаните резултати, то е обикновено да си на ръба. Антонио е прочувствен човек и е откровен, поради което просто споделя на всички какво мисли. Ситуацията не е приятна.

Ако Конте си тръгне, кого би желал да видиш на неговото място?

- Многократно са ми задавали въпроса кой управител желая за Тотнъм. Имало е доста положителни треньори, които са били там, само че не са успявали да запишат триумфи. Това е реалност. Каква е печелившата формула? Имат всичко разполагаем - страховит стадион, отлична подготвителна база и положителни футболисти, само че нищо не се случва. Не мога да кажа кой тъкмо ментор би могъл да наследи Конте и да реализира триумфи. Чувам, че се приказва за Маурисио Почетино, само че от опит знаем, че когато управител се завръща в даден клуб, нещата не всеки път се получават. Убеден съм, че на пазара има качествени треньори, които биха се радвали да заемат този пост. Който и да пристигна, предизвикването пред него ще е огромно. Но въпреки всичко аз избирам Конте да остане, с цел да довърши плана си, тъй като му се удивлявам.
 Манчестър Юнайтед се прицели в бранител на Монако
Манчестър Юнайтед се прицели в бранител на Монако

Бъдещата договорка може да коства на клуба50 милиона евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР