Бившият национал на България и герой от САЩ’94 Емил Кременлиев

...
Бившият национал на България и герой от САЩ’94 Емил Кременлиев
Коментари Харесай

Кременлиев песимист за националния: Нямаме футболисти, много далеч сме от големите

Бившият национал на България и воин от САЩ’94 Емил Кременлиев е черноглед още веднъж бъдещето на представителния ни тим. Спортният шеф на Арда (Кърджали) показа в студиото на Sportal TV мнение, че колкото и треньори да застанат отпред на “лъвовете”, позитивни резултати мъчно ще се реализиран. Игралият и в Левски, и в ЦСКА младеж на Славия въпреки всичко похвали работата на сегашния селекционер Петър Хубчев, който обаче, по думите му, не разполага с задоволително първокласен материал за работа.

“Няма да съм първият, който признава, че не има вяра в бъдещето на националния тим. Няма по какъв начин да мисля и да се надявам, че нещата ще се оправят, по простата причина, че няма футболисти. И 10 треньори да има отпред на отбора, описът им с играчи ще се разграничава най-вече с 2-3. Най-добрият ни футболист сега играе в Спартак (Москва), който не е водещ европейски клуб. По мое време момчетата от националния бяха в Барселона, Байерн (Мюнхен), Порто…”, изрази разочарованието си Кременлиев.

“Не използвахме инерцията от триумфите около САЩ’94. Нещата, които в този момент се вършат - терени, школи и прочие, трябваше още тогава да се създадат. Постоянно обикалям и виждам тренировки на децата. Какво да ви кажа? Шофьорът на бащата кара детето до терена, чака го, дава му хавлия след подготовка и го прибира назад. Такова дете огромен футбол няма по какъв начин да играе”, безапелационен е някогашният национал на България.

“При Петър Хубчев, апропо, има нещо позитивно, нещо друго. Заложи се повече на духа, на упоритостта, на мускулите. Хубчев съумя да изстиска максимума от играчите и да реализира някакви резултати. Каквото и да си приказваме обаче, не можем да се мерим с класата на Франция, Италия, Германия, Англия и прочие Далеч, но доста надалеч сме”, добави още спортният шеф на Арда (Кърджали).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР