Бившият национал на България - Благой Георгиев, бe специален гост

...
Бившият национал на България - Благой Георгиев, бe специален гост
Коментари Харесай

Завръща ли се Благо Георгиев в БГ футбол? Бившият национал: Има хора, които искат да инвестират, може да се случи нещо голямо

Бившият национал на България - Благой Георгиев, бe специфичен посетител в новото студио на Gong.bg . В изявлението за нашата медия Георгиев загатна, че напълно скоро може да се завърне в българският футбол. Той показа, че има хора, които са подготвени да влагат в родния футбол и напълно скоро може да се случи нещо огромно.

Благо показа, че България е една от дребното страни, в които хората се интересуват повече от това, което се случва с футболистите в персоналния им живот, в сравнение с терена.

Той разкри и доста любопитни истории от клубовете, в които се е състезавал. 

Ето какво показа Благо Георгиев пред Gong.bg :

" По време на празниците единствено съм ял и съм си почивал. Хората, които ме познават, знаят, че заговявам от доста от дълго време. Не е за показност. Свикнал съм и не ми пречи. Правя го повече от 16 години. Имал съм проблем поради това с доста известни треньори. Те рано или късно са идвали на моето и клякат, виждайки че няма какво да създадат ".

" През последната година съвсем не съм се спрял на едно място. Постоянно пътувам, отивам на мачове. Отдал съм се повече на фамилията си. В Русия съм играл 12 години и там няма такова нещо. Там хората ги интересува какво правиш на терена и не ги интересува какво става отвън терена. Където съм бил, постоянно съм бил капитан на тима. Те имат почитание към мен, както и аз към тях. 

В България се гледат напълно други неща. Останаха доста малко същински публицисти, с които има какво да си кажеш. Останали са единствено жълтурковци и гледат единствено какво да измислят. Тук са единствено неистини и измислици. Затова съм съдил и доста медии, които стопират да приказват по-късно за мен. Аз не държа да се харесам на хората, да ме обичат. В моята обществена медия има 200 хиляди гледания и хиляда-две хиляди лайка. Аз съм им забавен, но няма да лайкнат. "

" Моите деца и те са непрекъснато в телефоните. Моят наследник не гледа друго, с изключение на футбол. Но има неща, за които нямам думи. Виждат ги дребни деца. Ако зависи от мен, щях да спра всички тези обществени медии. Ние живеем в подобен Век, че без това не можеш. Моето потомство от заран до вечер е било на открито. Ние не знаехме какво са телефони. Всички ритаха топката. Имал съм треньор в Русия. Вячеслав Грозни в Терек. Правим анализ, аз съм в центъра с тил към нашата врата. Единственото, което мога да направя е да върна на този, който ми е подал, тъй като има двама индивида зад мен. Той ме пита за какво не съм се обърнал. Аз споделих, че това не е Плейстейшън и по този начин не се играе. После се извиних. Защото, треньорът постоянно е прав. 

Тук има доста треньори, които в никакъв случай не са се събличали по физическо. Как да вземеш образец от подобен треньор? "

" Аз в никакъв случай не съм се бъркал на треньорите. Гледах да подбера такива треньори, на които им се занимава и са отдадени на тази специалност. Преди да си направя школа, съм ходил и съм следил по какъв начин работят дадени треньори. Има ужасни обстановки - да наскърбяват футболисти, дребни деца. Футболистът би трябвало да идва с задоволство на подготовка и да чака идната подготовка ".

Относно новата си любома, Благо показа:

" На Ивана и харесва да върви по игрища. Братята и са футболисти. Тя е свиканала с това, футболът й харесва. Постоянно пътуваме, гледаме. Футболът постоянно ще е част от моя живот. Важното е, че й харесва и вървим да следим хубави мачове. Най-много и хареса на " Алианц Арена ". Гледахме мача с Манчестър Юнайтед. Когато съм на " Мала Маракана " постоянно се сещам за всякакви неща от предишното. Тунелът на Звезда е изпод. Винаги ми е напомняло за кино лентата " Гладиатор ". По стените е написано " Остави си сърцете ", " Остави всичко ". И сега изтръпвам.

Тя не обича публичността и по тази причина на никое място не се демонстрира. И аз виждам съвсем на никое място да не излизам тук в България. Имам си избрани хора, с които се срещам. Малко са, само че знам, че са същински другари. Докато бях футболист всеки ти е другар, а след това ги няма. Те си знаят за кои приказвам. "

" Работи ми се за българския футбол, тъй като към този момент 3-4 години минаха, откогато не играя. Трудно е след футбола, който и да попиташ. Липсва този метод на живот, имало е 20 години едно и също, което се е случвало. Социалната ми среда не е обвързвана доста с футбол, множеството ми другари нямат общо с играта. Повече си приказвам за футбол с хора от Германия и от Русия. Тук си идвах единствено за националния тим. Нека се случи нещо и да забележим какво ще стане. Преди да стане публично нещо, не мога да приказвам. 

Искам да дам от своите знания и всичко, което съм постигнал, да мога да го пренеса някъде. Времето лекува всичко. Тогава при договарянията на Левски с Диксън бях обиден, че не стана. Не съм левскар, ясно е, че „ сините “ почитатели не ме обичат. Искат някого, който да милее за футбола. Правили сме доста неща с Мъри, Павел Колев, Сираков. Тези, които бяха към нас, знаеха, че беше нещо действително и което трябваше да стане. Не желая да се връщам към този миг, няма изгода от това.

Има хора, които желаят да влагат в българския футбол и може да се случи нещо. Гледам постоянно, в случай че може да се помогне на България и футбола тук. Трябва да се оказва помощ и да се търси. Хората си нагнетяват едно мнение за даден човек, те не знаят истината каква е. Не съм споделил нищо срещу някого, само че хората би трябвало да знаят, че това, което се приказва за мен, е съвсем постоянно небивалица. Не държа да ме обичат, имам семейство, което да го прави. Който ме познава, знае, че аз съм доста правилен и постоянно оказвам помощ. "

" Цялото мислене в България е отрицателно. Ти не гледаш да си добре, а другият да е зле. Везенков беше номер едно, като индивидът е заслужил, както и Григор. Те са популяризирали България. Има афектирани очевидно, може би ненапълно с право. Всеки си гледа от неговия ъгъл. Трябва да мислиш действително, а това тук е рядко. Имаше една година, в която и аз не бях удовлетворен от класацията „ Спортист на годината “. Не е значимо кой ще я завоюва, а след това, като се съберем в националния тим, да бъдем задружни и здрави. Хората желаят България да побеждава, без значение кой е първи или втори. "

За класацията " Футболист на годината " някогашният национал съобщи:

" Няма доста разновидности за футболист номер 1 на България за 2023-а година. Може би Десподов, Ивелин Попов също може – прави страхотни мачове в Ботев. Десподов е образец за човек, който играе ужасно в България, само че по-късно в чужбина някъде се губи нишката да е добре. В Гърция играе добре, само че тяхното състезание е близо до нашето. Десподов има всички качества да му е подтик за кариерата, защото е добър футболист. "

Георгиев засегна тематиката и за националния тим на България.

" Познавам се с Илиян, само че не знам по какъв начин работи. За един треньор обстоятелствата приказват. Черно море е преди всичко, като постоянно е в челните места в последните 10 години. Само възторженостти за Илиян. Първите 2-3 мача постоянно има едно експлоадиране, само че се надявам при новия треньор да има неизменност. Със звезди всеки може, само че като нямаш тези средства, към този момент си проличава работата на треньора. При него се получават нещата, очевидно е сръчен човек. "

" И предходната година имаше късмет за нов първенец, само че не се получи. Пак ще стане по този начин, съгласно мен. Лудогорец е най-класният тим, с най-хубавите футболисти. ЦСКА има качествени играчи, само че нямат мисъл в играта на тима. Бият постоянно с някаква тъга и шанс. Черно море няма да издържи до края, тъй като няма дълга пейка. Дано има нов първенец, само че Лудогорец за мен още веднъж ще завоюва купата ", бе мнението на Благо за по отношение на бинката за купата.

" Не мога да приказвам нито срещу Боби, нито срещу Бербатов. Мога да кажа хубави и неприятни неща и за двамата. Не желая да встъпвам в тази тематика. Може да е някогашен футболист този, който ще оглави българския футбол, само че да си заобграден от хора, които са предприемачи и схващат. Може и да е предприемач, само че около него да има футболни хора, които схващат материята. 

Не знам кои са претендентите още и не съм видял проект, единствено се карат и наскърбяват по медиите. Това е грозно и би трябвало да се схванат очи в очи, тъй като го вършат за българския футбол, а не за себе си. "

" Винаги бих съдействал за прехвърляния на български футболисти и съм го правил, само че не го афишираме. Руското състезание към този момент не е това, което беше преди няколко години, само че би трябвало да отидеш квалифициран и подготвен, че отиваш в по-добра лига. Един Краев, който за мен израстна доста, може да се случи. За Уелтън важи същото. В Лудогорец са си добре и тук, няма потребност да вървят в Русия. "

" Жената до мен – Ивана Главчева е дамата, която обичам. Много истории имам. На напред във времето ми излиза, когато бяхме на мача Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед. Естествено, бяхме при Байерн, не сме били в агитката на Манчестър и когато те вкараха гол тя стартира да се радва. Всички започнаха да ни гледат, а аз се пробвах да им обясня, че не схваща. Понякога поради жена могат да те набият (смее се).

С Иван Главчев се знаем от дълго време, другари сме. Чак такива истории с него нямам, тъй като не сме дългогодишни другари. Разбрах от други хора, че е бил добър футболист. Даже е бил юношески национал. Наистина е бил добър. "

" За Рамзан Кадиров мога книга да напиша, доста го почитам. Той ми е помагал доста пъти. Може би като ми даде първия джип. Играхме със Зенит, бихме ги и вкарах гол. Това беше вторият ми мач в Русия, не знаех нищо. След мача влизаме, къпем се и домакинът ни предизвести, че шефът идва. Сложих кърпата, пристигна той и ми хвърли едни ключове. Каза ми да въвеждам всеки мач. Този човек е идвал на съвсем всяка подготовка, всеки мач, постоянно ни е поддържал, даже да паднем. Повдига духа и ти се желае да се представиш по-добре в идващия мач. "

" Имам един случай, Рууд Гулит ми беше треньор и почна поста. Аз, както постоянно, заговявам. Той ми вика, че няма да играя, а аз съм капитан на тима. Казах му, окей няма да играя. Аз заговявам от 15 години и не желаех да диспутирам. Играем със Спартак Москва и ни водят 2:0 на полувремето. Каза ми да загравям и аз му споделих, че нямам мощ. Паднахме 3:0 и вечерта му е звъннал, който би трябвало, и го е питал за какво не играе Георгиев. Питаха го каква вяра изповядва, а той дал отговор, че е безбожник. Намазаха му ските бързо. По-добре да вярваш в нещо, в сравнение с да си безбожник. Никога не съм имал проблеми. "

" Христо Стоичков е индивидът, който за първи път ме взе в националния. Най-големият български футболист и огромен човек. Може би много страни ни знаят поради него. Всичко е казано за него, едно доста огромно отлично и благодаря от името на цяла България. "

" Винаги ще го усещам непосредствен Венцеслав Стефанов, той ми подаде ръка, когато бях на 16 години. Той ме вкара в огромния футбол, бил е постоянно покрай мен и ми е давал препоръки, които не постоянно съм слушал. Тая единствено положителни усеща към него и по този начин ще си остане. Аз играех в Германия, преди да отида в Русия и имах предложение от Кьолн за 3 години и ние седим с него и той ми сподели: " Благо, ще ти кажа единствено едно, детето ти като порастне няма да те пита къде си играл, а като отвори хладилника ще пита - абе тате мляко има ли? " Аз разбрах какво има поради и по този начин останах доста години в Русия. Лошото е, че от време на време не съм слушал препоръките му. "

" Джо Диксън е човек, който за мен щеше да оправи Левски. Много интелигентен човек, само че за жал не се получи. Той непрекъснато се хващаше за главата защо ли не. Показахме му базата на Левски, той се учуди, гледаше да не ни обиди, само че то се разбираше. То неговият тим, който бе в 7-8 дивизия имаше повече терени и условия. Едно е Англия, друго е България, там са парите. "

Благой Георгиев не пропусна да се пошугува с Валери Божинов, с който са другари.

Божинов? Водещият? Божинката постоянно съм го чувствал непосредствен. Доста случки имаме с него, които не са за описване. Той задоволително прави всеки ден с неговите появи, всеки ден е преживелица на него. Не съумях да го виждам на Нова година, уповавам се, че добре се е справил. "

" Всички имена, които сподели са много близки до мен. Голям почит към Черчесов. Той е може би най-хубавият треньор, с който съм работил. Голям експерт. И постоянно си държи на думата. Имало е случаи, когато не са ни платили заплатите и той споделя да не излизаме на подготовка. Той доста изискваше от нас, помня като ходихме на тренировки ни взимаха кръв, теглиха ни на килограми. Прасе да бях, нямаше да ме теглят толкоз - всеки ден. Накрая вкара дрегер за алкохол, още на първата подготовка изпаднаха 10 индивида с доста тежки санкции. Глобяваха ни за по-високи килограми. Това е, дисциплината беше най-важна за него и съм научил доста неща. "

За край Благо насочи благопожелание за 2024 година. 

" Искам всички да са живи и здрави, Бог да ни пази. Да не гледат другите, да гледат себе си и да бъдат малко по-човечни. Нека хората да не са завистливи, а да оказват помощ на другите. За мен си поисквам това, което с сътрудниците ми сме замислили, към този момент да се случи. "  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР