Бившият нападател на Тотнъм - египетската легенда Мидо, направи много

...
Бившият нападател на Тотнъм - египетската легенда Мидо, направи много
Коментари Харесай

Бивш съотборник на Бербатов в Тотнъм: От най-слабия на терена се превърна в Йохан Кройф

Бившият нападател на Тотнъм - египетската легенда Мидо, направи доста забавен роман за началото на кариерата на Димитър Бербатов в Англия. Според него началото е било повече от мъчно за българина и мениджърът на " шпорите " Мартин Йол даже си е помислил, че е сбъркал с неговото привличане. След това обаче Бербо е посочил изключителните си качества и техниката, поради която Мидо го съпоставя с именития Йохан Кройф.

" Тотнъм купи Бербатов, само че в първите три мача Берба бе най-слабият на терена. След тези три срещи Мартин Йол ми се обади и ми сподели: " Мидо, направих огромна неточност. Моля те, върни се в Тотнъм, ще направя всичко, което поискаш. Това момче, което купих, не се оказа това, което чаках. Така че аз подписах и два дни по-късно трябваше да играя против Манчестър Юнайтед на " Олд Трафорд ". Мартин остави Берба на пейката. Той имаше потребност от време, само че Мартин му сподели, че в никакъв случай няма да успее в Англия. След това обаче той стартира да играе като Кройф. Беше необикновен. Превърна се в изцяло друг състезател. Честно казано, за мен стана доста мъчно. Давах най-хубавото от себе си, борих се всеки ден и се опитваа да си върна мястото, само че не беше елементарно, тъй като той бе необикновен. Неговото първо допиране и методът, по който можеше да приключва офанзивите, бе като от друга планета ", изяснява Мидо.

" Той идваше със личен нож и вилица. Вадеше ги от джоба си и започваше да се храни. Всички се питахме какво става. Той също така е фотограф. Излизаше измежду природата и правеше фотоси. Малко е чудноват ", продължава описа си Мидо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР