Бившият нападател на Блекбърн Роувърс, Челси и Астън Вила -

...
Бившият нападател на Блекбърн Роувърс, Челси и Астън Вила -
Коментари Харесай

Косата на Бога на Роналдо измести Божията ръка на Марадона

Бившият нападател на Блекбърн Роувърс, Челси и Астън Вила - Крис Сътън, разяснява сагата с Кристиано Роналдо на Мондиал 2022.

Той съобщи, че " Косата на Бога " измести гола на Диего Марадона с ръка, наименуван " Божията ръка ". Това е един от най-паметните моменти в богатата история на Световните шампионати. 
-->


Фото БГНЕС

През 1986 година Аржентина и Англия се изправят един против различен в борба за място на 1/2-финалите. Враждата сред двете страни обаче надалеч не е само на футболния терен по това време. Аржентина и Англия са в отворен политически спор поради войната за Фолклендските острови

Това се придвижва и на терена, където " гаучосите " печелят с 2:1. Първият гол в мача е дело на Марадона с ръка, а след мача легендата декларира: " Ако е имало игра с ръка в този мач, то това е била ръката на Бог ".

Любопитна детайлност е, че непряк арбитър на срещата е българинът Богдан Дочев. 

И в този момент Сътън съобщи: " Забравете " Божията " на Диего Армандо Марадона, " Косата на Бога " на Кристиано Роналдо към този момент е на мода ". 

Ситуацията от мача сред Португалия и Уругвай стана съществена в обществените мрежи. Кристиано упорства попадението да бъде записано на негово име, само че от ФИФА са безапелационни, че е дело на Бруно Фернандеш, тъй като специфичен чип в топката сподели, че Роналдо не е играл с нея.

Португалия завоюва срещата с 2:0 и се класира за 1/8-финалите, само че все пак петкратният притежател на Златната топка остана отчаян, че не се разписа. 

Припомняме, че през 1986 година Аржентина стана международен първенец, а с съществена заслуга за това беше и " Божията ръка ". Дали в този момент " Косата на Бога " ще повтори достижението, следва да забележим. 

Източник: gol.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР