Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони обеща да депортира 600

...
Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони обеща да депортира 600
Коментари Харесай

Берлускони се закани да депортира 600 хил. имигранти, ако спечели изборите

Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони даде обещание да депортира 600 хиляди незаконни имигранти, в случай че ръководения от него закостенял блок завоюва изборите на 4 март, съобщи английският „ Гардиън “.

Осемдесет и една годишният Берлускони съобщи в телевизионно изявление, че имиграцията е „ обществена бомба, която подготвена да избухне в Италия. “

„ Имиграцията се трансформира във въпрос, който не може да бъде отлаган, тъй като след години на ръководство от ляво държавно управление имаме 600 хиляди мигранти, които нямат право да останат в страната “, сподели Берлускони в телевизионно изявление.

„ Смятаме за безспорен приоритет връщането на контрола над обстановката. “, добави той.

Партията на Берлускони „ Форца Италия " ще взе участие на идните избори в коалиция с крайнодесните партии „ Северната лига “ и „ Братята за Италия “.

Бившия троент министър председател получи присъда за данъчна машинация, която не му разрешава да заема обществена служба до 2018 година, само че може да се окаже, че той ще бъде подмолния водач на обединението, в случай че тя завоюва болшинство в Народното събрание.

„ Когато влезем в ръководството ще влагаме доста запаси в сигурността. Ще засилим полицейското наличие и ще възстановим самодейността „ Безопасни улици “. Нашите бойци ще патрулират по улиците дружно с полицейските чиновници. “, даде обещание Берлускони.

Изказването на някогашния министър председател идва два дни, откакто пет мъже и една жена, всички от африкански генезис, бяха ранени при пукотевица в италианския град Мачерата. Нападателят, 28-годишният локален гражданин Лука Траини, е бил претендент на „ Северната лига “ за локалните избори през предходната година.

Лидерът на партията Матео Силвини се дистанцират от нападението, само че съобщи, че „ нашествието от имигранти “ е води до „ обществен конфликт “.

„ Нямам самообладание да вляза в държавното управление, с цел да възстановя сигурността, обществената правдивост и спокойствието в Италия “, сподели той в събота.

Италианските медии оповестиха, че откакто е бил изкаран от своята кола, Траини е отправил фашистки привет и е извикал „ Да живее Италия “ и „ Италия за италианците “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР