Бившият министър на труда и социалната политика Христина Христова предупреди,

...
Бившият министър на труда и социалната политика Христина Христова предупреди,
Коментари Харесай

Бившият социален министър Христина Христова размаха пръст на Асен Василев: Съкращението на 15% от администрацията ще доведе до огромни проблеми

Бившият министър на труда и обществената политика Христина Христова предизвести, че заканите на Кирил Петков и Асен Василев за редуциране на 15 % или 30 хиляди души от държавната администрация, ще повлекат след себе си големи проблеми на пазара на труда.

" Проследих с огромен интерес диалозите в обществените сфери и всички, които се готвят да бъдат съдружни сътрудници, имаха доста забавни хрумвания. Някои взаимно противоречащи се. Идеята на водещата партия за оптимизация на администрацията, не е нова концепция.

Но към това би трябвало да се подходи първо с разбор. Не може по този начин умерено да се каже, че редуцираме с 15%. Тези хора работят по 8 часа дневно с хора - по-скоро имат потребност от подсилване. Ето за какво единствено количествената част, когато подхождаме към промени, не е задоволителна. Трябва да се направи и първокласен разбор. Хората доста постоянно не са удовлетворени от административното обслужване, по тази причина би трябвало да се направи разбор на качеството на администрацията, да се усъвършенства административното обслужване и нещо основно, което да се внушава на всеки държавен чиновник – отношението към жителите ", съобщи Христова в " Лице в лице " по Би Ти Ви.
свързани новини97498на 29.11.201953309на 06.12.2021
Бившият обществен министър предвижда, че в случай че харвардите изпълнят желанията си, пазарът на труда ще бъде подложен под голям напън.

" Да, това ще докара до напън и проблеми на пазара на труда. Затова би трябвало и съгласуваност и с министерство на труда. Още през януари ще се гласоподава новия проект за ограничения по заетостта. Има подобен проект всяка година. Трябва да се възнамеряват стратегии за преквалификация, за професионално образование за тези, които ще бъдат наранени от оптимизацията ", акцентира Христова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР