Бившият министър на транспорта Николай Събев, който вчера обяви, че

...
Бившият министър на транспорта Николай Събев, който вчера обяви, че
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Дядо Еконтий изгонен от Промяната

Бившият министър на превоза Николай Събев, който през вчерашния ден разгласи, че се отхвърля от мястото си на народен представител в Народното събрание, през днешния ден съобщи със известие до медиите и че напуща партията, която го вкара в политиката - " Продължаваме промяната ". Той показва това като " персонално решение " и подсигурява, че " ще е отсреща да оказва помощ " и отсега нататък. Според източник на Lupa.bg обаче нещата не са по този начин розови, както ги показва " Дядо Еконтий ", какъвто е прякора на Николай Събев.

В реалност, още през вчерашния ден е избухнал тежък скандал сред него и Кирил Петков, след решението му да не става народен представител. Петков му се обадил много ядосан и декларирал, че това е изменничество и към партията, и към гласоподавателите. " Това са селски номера, Ник! Така постъпват ГЕРБ, Бойко Борисов и Слави Трифонов, ние се опитваме да покажем, че сме разнообразни. Трябва да сме в съпротива известно време, не може да дезертираме ", крещял по телефона Кирил Петков.

Николай Събев пък безочливо декларирал, че имал доста бизнес задания и нямал наерение " да си губи времето в Народното събрание ". Интересно, до момента в който е бил министър, за какво не му е бил проблем да намира време за бизнеса си, или пък в действителност това е ясно самопризнание за желанията му в политиката - само властта, с цел да може посредством нея да си подкрепя персоналния бизнес, разясняват в политическите среди.

Доста ядосан от решението на Събев да се откаже от депутатското кресло бил и другия съпредседател на Политическа партия - Асен Васлев, както и Даниел Лорер, който съгласно слухоете персонално свързал " Дядо Еконтий " с " Промяната " преди време. В последна сметка късно вечерта нощес, след много напрегнати диалози, от Политическа партия настояли Събев да напусне и партията. Днес той обави, че се отдръпва и от Политическа партия.

Вчера стана ясно, че някогашният министър на превоза Николай Събев, който водеше листата на „ Продължаваме промяната ” в Русе, отхвърли да е депутат. Заявлението му е било признато от Централната изборна комисия (ЦИК). „ Никога не съм желал да бъда професионален политик и в този момент считам, че ще съм потребен в подобряването на бизнес средата повече, в сравнение с бих бил на политическата сцена. Политическият start-up към този момент е одобрена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ. Оставам част от тима и съм отсреща да оказвам помощ „ Продължаваме промяната “ “, се споделяше в позиция на Събев, изпратена до медиите. Днес обаче излиза наяве, че той към този момент не е " част от тима ".

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР