Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че

...
Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че
Коментари Харесай

САЩ да засилят срещу Русия военното си присъствие в България

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да разположат повече военни край Черно море в България и Румъния, съобщи БНР, като се базира на Ройтерс.

Тяхната цел ще е да отразят евентуална експанзия от страна на Русия на фона на засилващо се напрежение сред Москва и Вашингтон.

Еспър, който в този момент е учител в Института Маккейн за интернационално водачество в Аризонския университет, „ мисли, че би трябвало да продължим да се опълчваме на Русия и да се опитваме да се противопоставяме на тяхното неприятно държание “.

Вашингтон би трябвало да се стреми да успокои европейските съдружници и да укрепи НАТО с разполагането на още сили в Полша, „ в балтийските страни, в случай че е целесъобразно, и тук-там като Румъния и България, в случай че не на непрекъсната, на ротационна база “, сподели Еспър в изявление за Ройтерс във вторник.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън настоя пред съветския си сътрудник Владимир Путин да понижи напрежението, провокирано от съветското военно скупчване край границата с Украйна и му предложи да се срещнат в трета страна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР