„Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова твърди, че темата с

...
„Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова твърди, че темата с
Коментари Харесай

Цветанов: Готов съм да се явя с Борисов, Петкова и Дончев, поотделно, на детектор на лъжата

„ Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова твърди, че тематиката с Пътната карта на „ Турски поток “ е банална. Банална може би единствено за нея и за държанието, на което обществено сме очевидци през последните години. Но последствията са за наша сметка (на българските граждани).

На 1 юни 2021г. от Републиканци за България публично внесохме заявление за достъп до социална информация в Министерство на енергетиката за достъп до Пътната карта на „ Турски поток “.

15 дни по-късно, получихме публично писмо-отговор, от служебния министър на енергетиката Андрей Живков, в което се споделяше, че желаната информация – предмет на заявката, не е налична в министерството.

С изявлението си в ефира на Българска национална телевизия, тази неделя, Теменужка Петкова твърди, по какъв начин Пътната карта надали не е обществено налична. Припомням, че след заявката импортирано от наша страна, от Министерство на енергетиката изпратиха известие до медиите, че Пътната карта на „ Турски поток “ е изчезнала от министерството. И тук идва въпросът, по какъв начин и за какво не е налична, а Петкова споделя по какъв начин всяка дума, която е написана в нея пази ползите на България и няма нещо, което да е притеснително.

Нека да я забележим и да преценим сами. Нека тогава самата тя, обществено да покаже Пътната карта, с цел да види цялото общество, по какъв метод е предпазен неговият интерес, с прокарването на директна тръба, която по никакъв метод не обезпечава нито диверсификация, нито газ за българските консуматори, а в противен случай ще използваме в пъти по-скъп газ по ред други аргументи.

И отсам идва и предисторията по тематиката за вероятните срещите на Борисов, Петкова и Дончев с хората от забранителния лист на Европейска комисия, след които се стига до подписването на тази Пътна карта и прокарването на „ Турски поток “ през територията на страната ни, за сметка на българския поданик, която е на стойност над 3 милиарда лева

Госпожо Петкова, за какво не отговорихте с „ Да “ или с „ Не “, на въпроса на Георги Любенов в утринния блок на Българска национална телевизия, в неделя, правили ли сте такива срещи. Отговорът, че приказвам неистини и небивалици, което и двамата знаем, че не е по този начин е следващият път, в който нямате доблестта да кажете истината, по какъв начин обслужихте непознати ползи - съветски, за сметка на българските.

В поддръжка на думите си съм подготвен да се явя с всеки един от вас, поотделно, на детектор на лъжата и истината ще излезе. И то не тъй като е значимо кой приказва небивалици, а тъй като е в полза на обществото и прозрачността да се разбере при какви условия се е договарял българският държавен интерес.

Многократно в мои обществени участия повдигам тематики както за построяването на „ Турски поток “, по този начин и въпроси правени ли са такива срещи и публична реакция от ваша страна няма. Защо ли? Защото истината е тази, за която приказвам аз, а вие по този начин добре я прикривате, като не я коментирате и се вършиме, че тези неща и събития не са се случили. И в годините съм посочил, че не отстъпвам истината и съм пореден и в казаното, и в дейностите си в интерес на публичния интерес.

Очакваме обществено да покажете Пътната карта и да обясните на цялото общество по какъв начин и по какъв метод е предпазен българският народен интерес с построяването на „ Турски поток “ през България “, написа още Цветанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР