Зеленски се издирва по член от наказателния кодекс, се посочва

...
Зеленски се издирва по член от наказателния кодекс, се посочва
Коментари Харесай

Русия е обявила за международно издирване Зеленски

Зеленски се търси " по член от наказателния кодекс ", се показва в късия текст, в който не написа нищо друго за естеството на обвиняванията.

 

От февруари 2022 година Русия води война против Украйна, която показва като битка против " нацисткия режим " в Киев, напомня Агенция Франс Прес.

 

Зеленски стана една от водещите цели за представителите на съветските управляващи в техните изявления. Ден откакто стартира военната си акция, съветският президент Владимир Путин прикани украинската войска да го смъкна от власт, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

Списъкът на търсените от Русия хора е просторен и включва съветски и задгранични жители, изключително украинци.

През февруари естонската премиерка Кая Калас беше добавена в листата, дружно с други представители на управляващите в балтийските републики.

 

За да обоснове това решение, Кремъл се базира на противоположните възгледи за историята, които имат Москва, от една страна, и Литва, Латвия и Естония, от друга. Балтийските републики, които се притесняват от съветската военна мощност, считат, че Съветският съюз ги е окупирал по време на Втората международна война, до момента в който Москва твърди, че ги е освободила, и преглежда всеки различен метод като " подправяне на историята ", което в Русия се счита за закононарушение, показва Агенция Франс Прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР