Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отново отправи

...
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отново отправи
Коментари Харесай

Ван Гаал пак задъвка Юнайтед: Отнесоха се злобно и низко с мен

Бившият управител на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал още веднъж насочи словесна офанзива към клуба, като съобщи, че „ алените дяволи” са се отнесли „ злобно и низко” с него поради метода, по който го освободиха от поста.

Холандският експерт бе отпред на манчестърци в интервала 2014-2016, като съумя да завоюва само Купата на лигата. Основната задача, която му бе сложена от шефовете, включваше борба за купата и мощно показване в Шампионската лига, но 66-годишният Ван Гаал се провали с гръм и тропот в това отношение. При единственото си присъединяване в ШЛ отборът му приключи на 3-о място в групата си, а след това отпадна и от Лига Европа.

Така се стигна до уволнението през лятото на 2016 година, с цел да може Жозе Моуриньо да поеме Юнайтед. Като част от договорката клубът продължи да заплаща заплата на Ван Гаал, който бе назначен с 3-годишен договор.

Ван Гаал: Юнайтед е доста отегчителен при Жозе Моуриньо

Ван Гаал твърди, че съвсем незабавно след раздялата с Юнайтед е получил предложение да води белгийския народен отбор. Холандецът изясни, че е отказал, защото още е бил зависим на отрицателните страсти след уволнението.

„ Щеше да е в действителност ужасно да стана селекционер на Белгия, само че бях толкоз кисел и отмъстително надъхан, че оставих тази оферта да отлети”, показа Ван Гаал пред холандския вестник „ Де Фолкскрант”.

Защо Ван Гаал най-добре да си трае за скуката и Моу...

„ Решението беше неуместно, тъй като спортните полезности постоянно би трябвало да идват преди всичко. Това би трябвало да е най-важното нещо, само че тогава просто гледах нещата от друга вероятност. Не ставаше дума за пари. Основното беше самият акт на възмездие. Действах инстиктивно, а не рационално. Сега би трябвало да пребивавам с това си решение.”

„ Начинът, по който Юнайтед се отнесе с мен, беше ужасяващ. Те се държаха злобно и низко. Бившите играчи на тима стартираха всичко, като твърдяха, че предлагам на почитателите отегчителен футбол. Това ме порази. Всичко беше режисирано и проведено.”

„ Не след дълго започнах да мисля, че изгубвам своя престиж пред играчите. Трябваше да върша отстъпки в метода си по отношение на футболистите. Това беше тежко, тъй като постоянно съм има собствен жанр в това отношение”, сподели още Ван Гаал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР