Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев, сега евродепутат от ЕНП,

...
Бившият лидер на ДСБ Радан Кънев, сега евродепутат от ЕНП,
Коментари Харесай

Отровен Радан. Реди кабинет по Костов, нападна грозно Радев

Бившият водач на ДСБ Радан Кънев, в този момент евродепутат от ЕНП, ненадейно изскочи от екрана на Българска национална телевизия, с цел да пусне отровни стрели по нежните опити за сформиране на ширококоалиционен кабинет и да нападне грозно президента Румен Радев.

Кънев няколко пъти повтори, че от дълго време към този момент мнението му не тежи в „ Демократична България ”. Затова всичко, които приказва, би трябвало да се приема като негово персонално мнение – на умел политик и евродепутат. Тезите му обаче поразително съответстваха с изречените наскоро от експремиера Иван Костов, който от 1997 година е в ролята на политически инженер на дясното пространство.
-->
За да се хареса на старите си съпартийци от ДСБ, Кънев първо атакува ГЕРБ, заявявайки, че   " и при Цецка Цачева, и при Цвета Караянчева, и при Вежди Рашидов ръководителят на Народното събрание се споделя Бойко Борисов ”.

Тези партии, които позволиха ГЕРБ да управлява председателското място в Народното събрание, ще носят огромна отговорност, че в Банкя ще се взема решение по какъв начин се управлява българският парламент, разяснява евродепутатът. Но незабавно отвори врата пред ГЕРБ за присъединяване в дясно държавно управление по модела „ Костов ” – един дърпа конците подмолно, останалите покорно гласоподават.

Кънев разви тезата, че ГЕРБ са нужни на „ Продължаваме промяната ” и Демократична България за съставянето на държавно управление. Защото без хората на Борисов двете партии нямат болшинство. Но без властови искания, тъй като изолацията им не била свършила.

Българска социалистическа партия не влиза в схемата на Кънев и на Костов, тъй като съюзът на социалистите с Демократична България е идеологически недопустим за десните гласоподаватели и те към този момент го демонстрираха в вота си на изборите.

Ухажвайки ГЕРБ, Кънев на часа прокопа нов разграничителен окоп. Важно е ГЕРБ да бъдат откъснати от Движение за права и свободи, сподели Кънев и изясни, че Движението трябвало да бъде държано надалеч от властта. Експертизата на Движение за права и свободи обаче бе потвърдена и при избора на зам.-председател на Народно събрание в лицето на Йордан Цонев и при решението най-важната комисия в Народното събрание – Бюджетната, да отиде при доцент Петър Чобанов, някогашен финансов министър.

Точно по пропагандните правила на медийната машина на градската десница Радан Кънев стимулира позицията си против Движение за права и свободи не с обстоятелства, а пришивайки партията към проруската позиция в Народното събрание, изразявана от „ Възраждане ”.

ГЕРБ не смее да поеме отговорност да ръководи с болшинството, което смъкна кабинета " Петков ". Не им се желае. Знаят, че това болшинство не може да организира сполучливо ръководство. Знаят, че поставяйки се според от съветската 5-та колона в България, бързо лъсва, че прозападният евроатлантически облик може да е единствено фасада. Защото сме виждали доста лица на ГЕРБ, сподели Кънев. И на тази база манипулаторски очерта относително дълъг небосвод на програмирано от Костов комфортно държавно управление на Политическа партия и Демократична България.

Как България ще се ръководи във връзка с външната политика в околните шест месеца, а може би и две-три години, е извънредно значимо. В момента от служебния кабинет се ръководи трагично. Той ни слага в рискова външно-политическа изолираност в границите на Съюза. Външният министър на Литва назова непосредствено България и Румъния като проблем, акцентира Кънев. И даде още един мотив за неговия облик на държавно управление: „ Без солидно парламентарно болшинство няма да се случат законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. ”. Най-големият план в Плана е обвързваният с предприемача Иво Прокопиев цех за акумулатори, безсмислеността на който бе неведнъж изтъквана от енергийните специалисти на Движение за права и свободи.

Евродепутатът грозно атакува и президента Румен Радев, обявявайки че президентът нарушавал разделянето на управляващите и се месел в работата на Народното събрание.  Той дефинира общуването на президента с народните представители като неприемливо от конституционна позиция.

Най-вероятната причина за жлъчта на Кънев са опитите на президента да подкрепи по всевъзможен метод сформирането на необятна и постоянна управническа коалиция, която да преведе страната през тежката зима, която идва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР