Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател

...
Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият областен председател
Коментари Харесай

Бившият кмет на Асеновград смени Гергов

Бившият кмет на Асеновград Емил Караиванов е новият регионален ръководител на Българска социалистическа партия в Пловдив. Той завоюва след скрито гласоподаване, което се организира в партийната централа в Пловдив с 42 гласа против съперника си Атанас Петков, който получи 35 гласа.

Право на глас имаха 79 членове на Областния съвет.  Д-р Емил Караиванов е повдигнат за ръководител от последователите на Корнелия Нинова, а Атанас Петков  се употребява с престиж измежду поддръжниците на Георги Гергов.

Петков се впусна в борбата за регионален водач за повторно. През ноември предходната година той беше определен, само че няколко дни по – късно Контролната комисия на партията касира вота. Мотивите - редица нарушавания при провеждането на избора, измежду които фалшифицирани подписи на делегати и липса на кворум.

Още тогава Петков беше избран като „ индивидът на Георги Гергов “. Самият Гергов, който беше два мандата ръководител на регионалната организация на алените, също гласоподава през днешния ден. Той прикани ръководителя Корнелия Нинова да преценя добре всяка своя крачка, тъй като идват избори, които ще решат ориста на партията.

Георги Гергов към този момент си остава член на Българска социалистическа партия и нейният градски водач. Той също взе участие в  днешните избори. 

Гласуването за предлагането на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за изключване  на Гергов  от партията продължава, до момента в който всичките 186 членове на Националния съвет не упражнят правото си на избор.  В първия ден  срещу Гергов  бяха се оповестили 120 членове, само че бранителите на предприемача настояха за съблюдаване на устава, който изисква  всички да изразят своята позиция. Гласуването за участието на Георги Гергов  ще продължи до 12 януари.

Смяната на Гергов като регионален водач пристигна ден след екшъна на „ Позитано ” 20, когато цялата БСП-Пловдив, водена от Георги Търновалийски, се изсипа пред партийната централа, с цел да брани водача си. Пловдивските социалисти желаеха да зададат въпросите си на Нинова, само че тя не бе в постройката

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР