Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че спечеленото на регионални

...
Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че спечеленото на регионални
Коментари Харесай

Пучдемон: Каталунската република победи

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон съобщи, че извоюваното на районни избори болшинство е победа за Каталунската република над испанската страна. Пучдемон държа тирада пред свои последователи в Брюксел, където е сега, откакто беше отхвърлен от служба поради проведения през октомври референдум за самостоятелност на Каталуния, разгласен от Мадрид за противозаконен.

На свиканите от Мадрид изключителни районни избори трите партии, подкрепящи независимостта на района, завоюваха общо 70 мандата в 135-местния парламент.

Формацията на Пучдемон " Заедно за Каталуния " удостовери позициите си на най-силна измежду сеператистките партии, като завоюва 34 места в Народното събрание. Най-много гласове обаче завоюва партия " Гражданите ", като успеха е историческа първа за въпросната групировка, която ще бъде представлявана от 37 депутати.

Пучдемон обаче съобщи, че постигнатият на изборите резултат не може да бъде оспорен и това е безапелационен триумф.

„ Испания е победена ", разгласи Пучдемон и добави, че испанският министър-председател „ Мариано Рахой получи пестник през лицето от Каталуния ".

„ Рахой загуби. Настъпи часът за коригиране и възобновяване на законното държавно управление. Каталунската република победи монархията на 155 ", разгласи Пучдемон, като още веднъж употребява израза монархията на 155, като по този начин засяга член 155 от Конституцията на Кралство Испания, съгласно който бяха отнети функционалностите на самостоятелните управляващи в Каталуния.

Пучдемон настоя за освобождението на някогашните членове на държавното управление му, които към момента са в ареста, като ги назова „ политически пандизчии ". Той насочи обвиняване, че в действителност изборите са били нагласени тъй че да завоюва някоя от партиите срещу отделянето от Испания, само че „ Рахой се е провалил " в това начинание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР