Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел направи за първи път

...
Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел направи за първи път
Коментари Харесай

Солидарна съм с Украйна и подкрепям правото ѝ на самоотбрана: Меркел

Бившият канцлер на Германия Ангела Меркел направи за първи път обществен коментар за протичащото се в Украйна.

 

В първата си обществена тирада от към половин година насам някогашният немски канцлер Ангела Меркел дефинира съветската офанзива против Украйна като " дълбока повратна точка ". Тя съобщи, че не желае да прави оценки, само че нахлуването на Русия в прилежащата ѝ страна е прекомерно жестоко нарушаване на интернационалното право в историята на Европа след края на Втората международна война.

 

" Солидарна съм с нападнатата от Русия Украйна и поддържам нейното право на самоотбрана. ”

 

Тя акцентира, че поддържа всички старания на немското държавно управление, Европейски Съюз, Съединени американски щати, НАТО, Г-7 и Организация на обединените нации " за прекратяването на тази варварска експанзия от страна на Русия ".

 

Меркел съобщи, че към момента никой не може да направи сериозна оценка на това какви ще бъдат последствията от войната. Те обаче ще бъдат обилни - изключително за украинците, цитира думите ѝ " Тагесшау ”.

 

Меркел загатна за нарушавания на човешките права на популацията и даде за образец убийствата и насилието против мирни жители в Буча и Ирпин.

 

Малък, само че огромен лъч вяра " в тази безкрайна горест ", е голямата поддръжка за украинците от доста прилежащи страни като Полша и Молдова акцентира някогашният канцлер.

 

В актуалната обстановка, съгласно нея, единството на Европейски Съюз е от решаващо значение.

 

" Никога не би трябвало да одобряваме мира и свободата за даденост ”, съобщи Меркел.

 

Следващата седмица Меркел ще участва още веднъж в политическия живот на Германия, показва изданието. Очаква се тя да взе участие на 7 юни в полемика в Берлин, която евентуално ще се концентрира доста по-интензивно върху Русия и връзките на Германия с президента Владимир Путин и вероятните неверни преценки през годините, когато тя е била канцлер. Меркел към момента не е коментирала личните си неточности.

 

Други някогашни високопоставени политици като сегашният федерален президент Франк-Валтер Щайнмайер, който дълги години беше външен министър в кабинета на Меркел, обществено признаха неточности в съветската политика. " Допуснах неточност ", съобщи обществено политикът от СПД, съобщи Нова тв.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР