Бившият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков даде своите идеи

...
Бившият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков даде своите идеи
Коментари Харесай

Баждеков: В Левски да плащат според резултатите

Бившият изпълнителен шеф на " Левски " Константин Баждеков даде своите хрумвания за намирането на доходи, които да подкрепят " Левски " в битката на клуба за финансово оцеляване. 

Баждеков, който е заемал длъжността сред 1999-та и 2016-та година в " Левски " и има отлична концепция за това по какъв начин един футболен клуб може да цялостни касата си от най-различни приходоизточници. Той акцентира нуждата от намирането на общоприет спонсор, който да покрие огромна част от разноските за прехрана на клуба. Баждеков приказва и за смисъла на продажбата на билети, както и приемане на доходи от присъединяване в евротурнирите и телевизионните права за родната efbet Лига, написа Gong.bg

„ Големият проблем на " Левски " е общоприет спонсор и притежатели, които да покриват разноските със лични средства. Основният приходоизточник бяха спонсорите и рекламодателите, както и притежателите, несъмнено. Би трябвало да им благодарим на всички, тъй като са постигани постоянно избрани триумфи и цели. Заставам зад името си с това, което ще кажа “, стартира някогашният изпълнителен шеф. 

„ Приходите от евротурнирите също по този начин бяха извънредно значими. Като тежест тези доходи са доста обилни. Господин Сираков се ангажира с една тежка задача, да поеме Левски в сходен миг, където първият приходоизточник е незнаен и в клубната каса няма действителни приходи. За момента " Левски " няма изявен спонсор и това е огромният проблем “.

„ Третия по значителност приходоизточник е от изходящи прехвърляния на клуба. За страдание тази активност замря през последните години. В тази посока съществува опция да се търсят доходи от продажба на футболисти. Всичко, което кажа, са персонално мои хрумвания, не съм ги коментирал с никого. Приходите от продажби на футболисти считам, че е действителна опция “.

„ Следващият източник на доходи са тези от билети и сезонни карти. В интервала ми като изпълнителен шеф имахме връх от 200-250 хиляди продадени билети за един сезон. Тогава играехме в евротурнирите и ползата беше доста сериозен. Нашите последователи демонстрираха, че това е сериозен запас. В последно време доста се разяснява въпроса с членските карти и членски импорт. Не успяхме преди години да изпълним тази концепция. Това е работа на господин Колев да седне с фенклубовете, с цел да бъде решен този въпрос “.

„ Лично аз съм взел участие в някои от дарителските акции, в това число и самодейността към СМС-ите. Купих и много билети, макар че нямах опция да посетя мачовете заради избрани аргументи. Бих призовал всеки да реши опциите и да бъде съпричастен с финансова поддръжка. Няма да стане единствено с приказки и с предоставяне на ум в интернет пространството “.

Следващият източник на доходи са парите от телевизионните права, който постоянно е доста противоречив въпрос. Традиционно сме имали огромни разногласия в тази област, изключително с останалите огромни клубове. Това е значим въпрос обаче, тъй като при намиране на сериозен спонсор, то клубът може да усили приходите си доста по тази линия. Въпреки всичко ми се желае парите от телевизионни права да са надалеч повече, по сходство на шампионатите в чужбина “.

" Не на последно място би трябвало да се намерения за преструктуриране на заплащанията на хонорари към чужденците. Може да се предприеме вид, при който се изплащат към 70% от заплатите на играчите, до момента в който другите 30% биха могли да се отпускат предвид на постигнатите резултати и цели ", приключи Баждеков. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР