Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че ще се кандидатира

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони заяви, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Силвио Берлускони се кандидатира за европейските избори

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони съобщи, че ще се кандидатира на идните избори за Европейски парламент, с цел да разпали дебата за " бъдещето на света ", съобщи ДПА.

" Реших, на моята зрелост, воден от възприятие за отговорност, да се насоча към Европа, където липсва задълбочено мислене за бъдещето на света. Ще бъда там и апелирам Господ да ми даде сили да убедя и мнозина други ", сподели той.

Осемдесет и две годишният Берлускони, който направи изявлението си в Сардиния, до момента в който агитираше за своята дясноцентристка партия " Форца Италия " за частични избори в неделя, сподели, че е смутен, че Китай е на път да измести Европейския съюз на международната сцена.

През своята близо 30-годишна политическа кариера имиджът на Берлускони беше опетнен от поредност корупционни и сексскандали. До предходната година му беше неразрешено да заема обществени длъжности поради неоправдателна присъда за данъчни измами в медийната му империя.

Той беше преместен от някогашния си съдружник Матео Салвини като водеща фигура на италианската десница. Крайнодясната " Лига " на Салвини има рейтинг от 30 %, по отношение на 10 % за " Форца Италия " на Берлускони. Салвини сега взе участие в съдружно държавно управление с антисистемното " Движение 5 звезди " като вицепремиер и външен министър. Берлускони неведнъж е призовавал водача на " Лигата " да излезе от тази коалиция и да се върне при него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР