Бившият италиански премиер Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст, съобщи

...
Бившият италиански премиер Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст, съобщи
Коментари Харесай

Отиде си един от близките приятели на диктатора Путин - бившият премиер на Италия Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони умря на 86-годишна възраст, заяви вестник Corriere Della Sera.
 
Той постъпи в миланската болница " Сан Рафаеле " в петък за надзорен обзор, обвързван с хронична левкемия, се споделя в изказване на болничното заведение, където бе признат при започване на април поради пневмония.
 
Берлускони бе считан за един от най-близките другари на доктатора-военнопрестъпник Владимир Путин. Той намерено заявяваше, че " Крим е съветски " (подобно на българското проваляне Румен Радев) и през септември 2015 година даже хвърча до анексирания полуостров за частна среща с Путин.
 
Берлускони, магнат в региона на недвижимите парцели, медиите и футбола, беше водеща фигура в италианската политика в продължение на десетилетия, отбелязва ДПА. Бизнесменът милиардер сътвори една от най-големите медийни компании в Италия, след което преобрази политическия пейзаж в страната.
 
Той бе министър-председател на Италия четири пъти в интервала 1994-2011 година. До гибелта си бе член на Сената - по-малката от двете камари на италианския парламент.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР