Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който бе експулсиран от Украйна

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който бе експулсиран от Украйна
Коментари Харесай

Експулсираният Саакашвили пристигна в Полша

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, който бе експулсиран от Украйна по обвиняване, че желал да провежда държавен прелом, дойде в Полша, заяви говорителка на полската гранична защита, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Саакашвили " се намираше нелегално на украинска територия и по тази причина бе върнат в страната, от която е влезнал в нарушаване на украинския закон ", съобщи по-рано граничната защита на Украйна.

По-рано партията на Саакашвили заяви, че той е бил задържан в ресторант в центъра на Киев от униформени мъже без отличителни знаци.

Михаил Саакашвили изначало бе съдружник на украинския президент Петро Порошенко, само че след това стана негов гневен съперник. През юли м.г. Порошенко го лиши от украинското му поданство, което му беше дал през 2015 година

На 10 септември Саакашвили влезе принудително в Украйна от Полша, изтласквайки граничарите благодарение на стотици свои последователи.

Според украинската прокуратура Саакашвили е желал да вземе със мощ властта посредством неотдавнашните демонстрации на негови поддръжници, които съгласно Киев са били финансирани от обкръжението на сваления през 2014 година някогашен проруски президент Виктор Янукович.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР