Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън нарече „непатриотична”

...
Бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън нарече „непатриотична”
Коментари Харесай

Стив Банън: Срещата на екипа на Тръмп с руснаците е „изменническа”

Бившият основен пълководец на Белия дом Стив Банън назова „ непатриотична” и „ изменническа” срещата сред сина на Доналд Тръмп и водещи представители на предизборната акция на татко му с съветски представители, извършена през от юни 2016 година

Тези квалификации са направени в нова книга, която следва да бъде оповестена. Откъси от нея към този момент станаха притежание на медиите.

„ Стив Банън няма нищо общо с мен и моето президентство. Когато го уволних, той загуби освен работата си, само че и разсъдъка си ”, разяснява в типичния си жанр Тръмп.

„ Стив беше служител, който работи при мен, откакто бях спечелил номинацията на републиканците, като бях победил 17 кандидати”, сподели още той.

„ Стив има доста малко общо с успеха ни”, твърди Тръмп по адрес на Банън, който като негов основен пълководец беше считан за водеща фигура при изработването на предизборната тактика на президента и един от хората, измислили слогана „ Америка на първо място”.

В книгата „ Огън и жупел: В Белия дом на Тръмп”, чийто създател е журналистът Майкъл Улф – редактор в списание „ Холивуд рипортър”, Банън показва учудване от срещата, състояла се в „ Тръмп тауър” в Ню Йорк.

На нея е участвала съветската адвокатка Наталия Веселницкая, за която се твърди, че е предложила компрометиращи сведения за кандидат-президента на Демократическата партия Хилари Клинтън.

На срещата с изключение на Доналд Тръмп-младши участвали още зетят на Тръмп, Джаред Къшнър, и Пол Манафорт, оглавявал по това време предизборния щаб на претендента на републиканците, спечелил президентските избори през ноември.

Срещата е обект на федералното следствие за евентуална съветска интервенция в предизборната акция в Съединени американски щати и за връзки на хора от екипа на Тръмп с Русия.

„ Три от най-важните момчета от акцията на Тръмп взеха решение, че е добра концепция да се срещнат с непознато държавно управление в „ Тръмп тауър”, в конферентната зала на 25-ия етаж, без наличието на юристи. Те нямаха никакви юристи там”, споделя Банън.

„ Дори в случай че си мислите, че това не е изменничество, че това не е антипатриотично или не е нелепост, а аз мисля, че става дума тъкмо за това, трябваше да повикате незабавно ФБР”, разяснява той.

Банън бе началник на акцията на Тръмп в месеците преди неговото избиране за президент. Той обаче зае този пост след срещата, която разяснява в книгата.

Когато Тръмп стана президент на Съединени американски щати, Банън стана основен пълководец на Белия дом – пост, от който бе уволнен през август.

Премиерата на книгата, написана въз основа на над 200 изявленията с Тръмп, с висши представители на Белия дом и други лица, ще е идния вторник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР