Бившият главен прокурор ще се опита да формира партия, която

...
Бившият главен прокурор ще се опита да формира партия, която
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Гешев ще яде от електората на Възраждане, БСП и формацията на Румен Радев 


Бившият основен прокурор ще се опита да образува партия, която ще се конкурира освен с " Възраждане “ и Българска социалистическа партия, само че и с евентуалната групировка, която президентът Радев се пробва да сътвори на основата на избори за кметове в идните локални избори.


Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " проф. Румяна Коларова, ръководител на на Българската асоциация за политически науки.

Тя обърна внимание обаче, че всяка една нова партия и придвижване има потребност от организационна мрежа и от хора, които са подготвени да се ангажират съвсем на цялостен работен ден: " Става дума за хора, които работят за него. И това е извънредно значимо – на каква основа той може да активизира подобен вид взаимно деяние и мрежа от съидейници. И изключително, когато става дума за локална власт, е извънредно значимо по какъв начин и кой ще направи локалните структури, или по какъв начин и кой от локалната власт ще се причисли към господин Гешев. А другояче в границите на интернет той ще събере поддръжка. Със сигурност има една огромна общественост от хора, които мислят по избран метод. Те са симпатизанти на " Възраждане “, несъмнено, частично на Българска социалистическа партия и несъмнено, на президента Радев, само че даже мобилизационният капацитет на " Възраждане “ сега мощно ерозира ", сподели още проф. Коларова.

Тя изрази подозрение по отношение на бъдещия политически план на Иван Гешев: " На мен ми е доста необичайно доколко господин Гешев ще може и доколко той знае по какъв начин да сътвори един политически план. Кои ще бъдат тези специалисти, както медийни, по този начин и политически специалисти, които ще му спомагат, с цел да сътвори своя политически план. Така че опция сигурно има. Тази опция е в конкуренция, и то по този начин да кажем, много безапелационна конкуренция с " Възраждане “. С други думи, господин Гешев ще " яде “, ще взима от електората на " Възраждане “, той ще взима и от евентуалния електорат на още няколко такива обединения, има опция по-точно, само че дали действително ще може да го направи, е различен въпрос ", посочи тя.

" Едно е да си основен прокурор и да разполагаш с построената институционална конструкция на Главната прокуратура, в която несъмнено, има и огромна доза насила, а друго е да се опитваш да правиш политически план ", безапелационна беше проф. Румяна Коларова.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР