Бившият футболист на Лозана Валери Божинов обясни какво го е

...
Бившият футболист на Лозана Валери Божинов обясни какво го е
Коментари Харесай

Божинов: Едно мое идване на “Герена” би помогнало и на Дели Роси, и на футболистите

Бившият футболист на Лозана Валери Божинов изясни какво го е предиздвикало да напусне швейцарския клуб, а също по този начин и за какво е изискал да поддържа форма с Левски. Нападателят съобщи пред Канал 3, че съгласно него едно завръщане на “Герена” би помогнало и на Делио Роси, и на футболистите. Божинов обяче не е ядосан на управлението на сините, което не му позволи да тренира с отбора, заявявайки, че Левски е огромен клуб и методът е верен.

“Раздялата ми с Лозана беше непредвидена. Аз съм подобен човек, че когато не се извършват някои неща и не се случват някои неща, взех това решение. Говоря от позиция на футбола, а не от финансово естество. В Швейцария са доста точни от позиция на заплати. Не се случиха футболните неща. Такъв човек съм, че като ми се обещае нещо, би трябвало да се извърши.

Не мога да кажа, че прехвърлянето ми в Лозана е неуспех. Бях един от футболистите с най-голяма визитка. Отивам в естествен тим за Швейцария, никой там не е играл на огромно равнище. Очакванията бяха доста огромни.

Когато пристигнах в Лозана, преди да подпиша, приказвах с треньора. Обясних му, че нуждая се да имам към себе си футболисти с темперамент, качества, упоритости да се борят на огромно равнище. Те ми викаха: “Да, да. Ще го направим”.

Не се стигна да се вземат играчи, а ми дадоха обещание, че ще се вземат футболисти на доста добор равнище и да се борим за челните места. Аз му споделих, че с цел да действа моята игра, би трябвало да има играчи с качество, темперамент и амбиции”, обясни Божинов, който след това мина към тематиката “Левски”.

“Никога не съм казвал, че съм приказвал със Спас Русев или Делио Роси. Единствено звъннах на Боримиров, споделих му, че разтрогвам с Лозана и дали има опция, в случай че реша да се върна в България, тъй като в България са ми децата и това е най-големият ми проблем, дали бих могъл да подкрепям форма с Левски. До януари не мога да играя никъде”, добави Божинов, който отговори по следния метод на въпрос дали е ядосан, че не му е било позволено:

“Нормално е. Все отново това е огромен клуб. Такъв би трябвало да е методът. Не може през днешния ден да взема решение някой и добре, пристигам. Няма по какъв начин. И аз да съм, без значение какъв брой уважаваш един човек, обикновено е да се подхожда по този начин. Все отново нямам контракт. Не го укривам, че Левски ми е на сърцето. В България съм играл единствено за този клуб. Чувствам, че доста ми е дал като почитатели, атмосфера, упоритост да се бориш, да се раздаваш. Това е една огромна синя концепция, която ме запали”, добави някогашният състезател на Фиорентина, Ювентус, Манчестър сити, Левски и още куп други тимове.

Относно това дали има опция да подпише контракт с Левски, Божинов отговори: “Дали ще се стигне до трансфер е Божа работа. Това е нещо, което и управлението би трябвало да го желае, и футболистът да го желае. В момента едно мое идване на “Герена” може би би помогнало и на Дели Роси, и на футболистите.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР