Бившият футболист на Левски и треньор на Локомотив (Пловдив) -

...
Бившият футболист на Левски и треньор на Локомотив (Пловдив) -
Коментари Харесай

Войнов: Левски няма да се предаде до последния мач

Бившият футболист на Левски и треньор на Локомотив (Пловдив) - Воин Войнов, разяснява пред " Тема спорт " миналия мач сред двата тима. Той приказва и за идните борби в плейофите и какво чака от " сините " в тях.

Г-н Войнов, Локо (Пловдив) победи Левски в последния кръг и влезе в шестицата. Какво ви направи усещане в мача?

- В този мач не бе значима толкоз играта, колкото успеха за Локомотив. При тях беше от по-голямо значение, тъй като в случай че не бяха постигнали триумф, нямаше да влязат в шестицата. Все отново място в нея носи авторитет и те си го извоюваха. В този дуел нямаше доста футболни достолепия. Когато губиш, не би трябвало да имаш искания и очевидно не си си приключил добре работата. Победата на Локомотив е заслужена. Неприятно е за Левски, тъй като в последните мачове се показаха на равнище и реализираха положителни резултати. Но би трябвало да се гледа напред. Нищо ужасно не е станало. Сега предстоят плейофите и всеки ще играе против всеки. В тях ще се види на какво равнище са тимовете.
 Левски отново се приближи до отрицателна серия
Левски отново се приближи до отрицателна серия

Гостуванията на Локо (Пд) стартират да стават голям проблем

След тази загуба не понижиха ли възможностите на Левски да се пребори за третото място, а и тимовете зад тях ги застигат на четвъртата позиция?

- Сигурен съм, че Левски няма да се съобщи до последния мач. На управлението, треньорите и най-много на публиката, която виждаме по какъв начин поддържа тима, желанието е да се взе участие в евротурнирите. Това ще стане единствено с победи и положителни игри.

Очаквахте ли да има разтърсвания при сините след напускането на Станимир Стоилов?

- Не, това са естествени неща във футбола. Много по-велики треньори са напускали тимовете си. Естествено, че не бе прелестно тъкмо в този миг да си тръгне Мъри, само че и преди споделих, че това си е персонално негово решение и по този начин е решил. Левски е над всичко и най-важното е поддръжката, която досега я има, да продължи и отсега нататък. Отбор без аудитория може да има единствено краткотрайни триумфи.

Виждате ли смяна в играта на Левски след идването на Елин Топузаков отпред на отбора?

- Мисля, че тимът играе по същия метод, както при Станимир Стоилов. Топузаков не се и пробва нещо да промени, тъй като това му носи триумф. Във футбола се знае, че когато нещата вървят и има победи, не се вършат генерални такива. Той също има взор върху играта и може да изиска нещо да промени, само че това ще се види в мачовете до края на шампионата.

Посъбудиха ли се атакуващите бразилци Уелтън, Роналдо и Рикардиньо?

- Да, сякаш се усеща някаква смяна в играта им. Уелтън се показа добре против Локо Пловдив, а Рикардиньо и Роналдо вкараха преди този момент на Септември. Но това, което се забелязваше в Левски преди този момент, продължава. А точно, че даже и когато губи, не трябва надигран. Винаги играеха добре, само че липсваха голът и завършващият удар. В последните мачове стартира да се случва и се видя разликата в резултатите.
 Хосе Кордоба пропуща основен мач за Левски от плейофите
Хосе Кордоба пропуща основен мач за Левски от плейофите

Може и да не бъде подготвен за визитата на ФК ЦСКА 1948

Какви са упованията ви за старта на плейофите с гостуването на Левски в Бистрица на ФК ЦСКА 1948?

- Няма да има лесни мачове в плейофите. Хубавото е, че ще се види кой на какво равнище е и обособената класа на футболистите. Срещат се най-хубавите тимове и се надявам, че Левски ще продължи по същия метод, както до момента, като изключим загубата от Локо Пловдив. Много е добре, че сините играят добре против мощните отбори. Това го сподели тимът през сезона досега. В тези мачове ще се види и почеркът на водачите. Трябва да дадат звук на положителното показване и резултатите. При Левски няма да показвам имена. Защитата и вратарският пост няма какво да ги разясняваме. За девет мача единствено един гол бе позволен. Проблемът е, че би трябвало да се осъществят такива и в този момент би трябвало да изпъкне ролята на халфовете и нападателите. Това ще бъде най-важното в плейофите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР