Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати

...
Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати
Коментари Харесай

Никола Саркози заяви, че е жертва на клевета

Бившият френски президент Никола Саркози съобщи на разпит пред магистрати нощес, че е жертва на клюка, съобщи Франс прес, цитирайки в. " Фигаро ".

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" От 11 март 2011 година пребивавам в пъкъла на тази клюка ", съобщи Саркози, който акцентира, че няма материални доказателства за отправените против него обвинявания. 63-годишният някогашен френски президент беше разпитан нощес по обвинявания в пасивна корупция, нелегално финансиране на предизборна акция и нелегално приемане и владение на либийски обществени средства. Обвиненията по този случай бяха повдигнати преди пет години.

Саркози декларира, че е упрекнат без никакви материални доказателства, въз основа на изказвания на някогашния либийски деспот Муамар Кадафи и негови доближени, както и на френско-либийския медиатор Зиад Такиедин. " Неведнъж е потвърдено, че той е получавал пари от либийската страна ", добави Саркози, съгласно който Такиедин не е потвърдил, че се е срещал с него в интервала 2005 година - 2011 година.

Саркози акцентира също, че в 24-те часа на задържането си е опитал с всички сили да покаже, че не съществуват тежки и безапелационни улики против него, които са изискване за повдигането на обвиняване. Според някогашния френски държавен глава документът, който е послужил като мотив за следствието против него е неоснователен, а на обвинилия го Такиедин не може да се има вяра заради предишното му.

" Осъзнавам, че това, в което съм обвинен, е тежко ", съобщи Саркози, призовавайки магистратите да преценяват каква неправда би било да бъде съден заради операция на Кадафи или негови доближени.
 ​Приключил е разпитът на някогашния френски президент Никола Саркози ​Приключил е разпитът на някогашния френски президент Никола Саркози
Френските следователи са завършили да разпитват някогашния френски президент Франсоа Саркози и в този момент съдиите обмислят дали да стартират публично проверява...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР