Бившият френски министър на вътрешните работи Клод Геан, чието лишаване

...
Бившият френски министър на вътрешните работи Клод Геан, чието лишаване
Коментари Харесай

Бивша дясна ръка на Саркози излезе от затвора

Бившият френски министър на вътрешните работи Клод Геан, чието отнемане от независимост за неспазване на отговорности, свързани с присъда, беше казус във Франция, напусна през днешния ден в Париж, сподели неговият юрист за Франс прес.

Бивша дясна ръка на президента Никола Саркози, 77-годишният Геан беше освободен малко след 8:30 ч. локално време от парижкия затвор " Санте " след два месеца отнемане от независимост, и се качи в кола с тъмни стъкла, означиха публицисти на Агенция Франс Прес.

Бившият министър беше арестуван на 13 декември за неплащане на санкция и обезщетение с лихвите, които е бил наказан да заплати по случай за разпределяне на парични бонуси в министерството на вътрешните работи.
свързани новини2952на 03.10.20212364на 30.09.2021
Геан, който е и някогашен общоприет секретар на френското президентство по времето на Саркози, се е възползвал в понеделник от мярка за условно освобождение в границите на изменение на присъдата му, за което той е настоял.

В поддръжка на настояването за изменение на присъдата, неговият юрист Филип Бушез Ел Гози твърди, че клиентът му е " изплатил напълно " дълга си към държавната хазна посредством заеми, дадени му от родственици, и че в неговото " здравословно положение (би могло само) да се утежни, поради трите болести ", от които страда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР