Бившият френски футболист Антоан Кумбуаре призова всички играчи да започнат

...
Бившият френски футболист Антоан Кумбуаре призова всички играчи да започнат
Коментари Харесай

Призоваха френските играчи да обявят стачка

Бившият френски футболист Антоан Кумбуаре прикани всички играчи да стартират стачка, в случай че Лига 1 не бъде увеличена до 22 клуба през идващия сезон. Първенството във Франция бе прекъснато прибързано заради настъпилата пандемия с ковид. Така за първенец бе разгласен тимът на Пари Сен Жермен, а в долната дивизия отпаднаха тимовете на Амиен и Тулуза. Това докара до доста рецензии, като се счита, че решението е било взето на прекомерно ранен стадий.

Кумбуаре се изрече даже още по-крайно, като счита, че играчите би трябвало да откажат да играят през идващия сезон, в случай че отпадналите тимове не бъдат върнати в елита. " Играчите и треньорите би трябвало да се съгласят да стачкуват при започване на идващия сезон, в случай че това не се случи ", съобщи французинът пред „ Екип “.

" Ще има пострадали. Дори на аматьорско равнище това ще навреди. Ще има играчи, които ще би трябвало да приключат кариерите си по този метод и това е извънредно незаслужено, а аз ненавиждам несправедливостта. На фона на това страдалчество и паника, подбудени от тази рецесия, ние би трябвало да се обединим. За страдание, не сме задоволително обединени и това ме ядосва доста ", добави още Кумбуаре, който за последно беше треньор в Тулуза, а синът му работи като административен шеф в Амиен.

Повечето от тимовете бяха изиграли 28 мача преди Лига 1 да бъда прекъсната. Последният Тулуза бе на 14 точки от зоната за избавление, като бе спечелил единствено 3 и изгубил 21 мача през целия сезон. Амиен, от своя страна, бе с по-добри шансове за оставане в елите, като тима го деляха единствено 4 точки от зоната за избавление. Въпреки това и двата клуба отпаднаха, а на тяхно място влизат първенците от Лига 2 - Лориен и Ланс.

 В Лориен са удовлетворени от ранния завършек на сезона

Амиен към този момент разгласи, че ще апелира отпадането си, като тимът е почнал и онлайн петиция, с цел да получи поддръжка от почитателите. " Това решение, което касае нашия клуб, нашите играчи, треньори, админи, доброволци и последователи, е изпълнено с извънредно доста последствия. След публикуването на протокола от съвещанието на съвета на шефовете Амиен си резервира правото да оспори това решение, защото спортните заслуги в този изключително сложен за всички интервал биха предиздвикали другите органи, които вземат решенията, да не се произнасят към нито едно изпадане ", гласи формалното изказване на тима на Амиен.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР