Бившият финансов министър - в първото правителство на Бойко Борисов,

...
Бившият финансов министър - в първото правителство на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Дянков предложи той, Костов и Орешарски да консултират кабинета

Бившият финансов министър - в първото държавно управление на Бойко Борисов, Симеон Дянков предвижда повишение на налозите до 2 години и се самопредложи за член на експертен съвет, който да е в помощ на ръководещите.

„ Предполагам, че би трябвало да се вдигнат налозите през идващите години, тъй като се покачиха обществените придобивки “, стимулира се Дянков пред bTV и добави, че най-вероятно това ще стане до 2 година Дянков също по този начин смята, че може да се увеличи ДДС (сега той е 20% за множеството артикули и услуги), тъй като той се събира по-лесно.

Бившият финансов министър разяснява и метода, по който бяха повишени пенсиите и другите обществени придобивки през последните месеци. Той счита, че парите за тях е трябвало да се вземат от други пера в бюджета, които да бъдат съкратени, а не да се теглят нови заеми. И даде образец със средствата за защита, допълвайки:  " Трябваше да се създадат други промени в бюджета, не да се харчи повече ".

Дянков предлага в помощ на правителството да бъде основана комисия от специалисти, в която да влязе самият той, само че и някогашните министър председатели и финансови министри Иван Костов и Пламен Орешарски. Комисията би трябвало да е самостоятелна.

„ Смятам, че държавното управление би трябвало да се облегне и на други специалисти отвън Народното събрание и държавното управление. Така се прави и в множеството европейски страни “, сподели Дянков.

Според него държавното управление тича след рецесията и по тази причина го прикани повече да слуша бизнеса.

„ Кабинетът би трябвало повече да се слуша бизнеса. Сега имаме повече познания за това какво се случва с ковид. Вече имаме образеца на диалози в други страни сред държавните управления и бизнеса “, посочи Дянков.

Той предизвести, че актуалната рецесия в бизнеса може да се трансферира и върху банките. И добави: „ Рискове има. Намираме се в обстановка, когато бизнесът към този момент изнемогва, скоро тази рецесия може да се трансферира и към банките. Българска народна банка обаче работи добре в тази обстановка “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР