Бившият елитен футболен съдия - Петър Янински, който е реферирал

...
Бившият елитен футболен съдия - Петър Янински, който е реферирал
Коментари Харесай

Виктор Кашай е най-голямото престъпление спрямо българското съдийство

Бившият първокласен футболен арбитър - Петър Янински, който е реферирал над 100 мача в " А " група сред 1992 и 2000 година, взе отношение по настоящи футболни въпроси.

Янински се изрече срещу шефа на родните съдии Виктор Кашай и отвори дума за чудноват случай от 1996 година.

" Казах още при назначението на този чужденец, чието име не желая да загатвам, тъй като му върша реклама - това е най-голямото закононарушение по отношение на българското съдийство. Същото преди този момент бе и с Марк Бата. Направи един батак и си потегли. Сегашният го сложиха, с цел да си имат опрощение за грешките, които се позволяват. Те се натрупат, а този човек не способства с нищо за развиването на съдиите. Спусна се даже и една небивалица. Това лице ни заблуждаваше по какъв начин ще помогне на Кабаков да свири на международното състезание. Истината е, че това нямаше по какъв начин да се случи.

Имаше един случай с наш интернационален арбитър, става въпрос за пръчкар, както споделям аз на страничните, тъй като работата им е да държат една пръчка. Казва се Петър Митрев. И на мач на Славия той подвигна засада от тъч. Ще ви кажа нещо забавно. Последният подобен случай беше през 1996 година Пак на дуел Славия - Спартак (Варна). Тогава същото направи един човек, който сега се изявява като наставник и разяснява всички обстановки - Детелин Баялцалиев. След тъч реагира за засада. Митрев трябваше да получи " слаб 2 " и повече да не чуваме за него. Лошото обаче и в двата случая е, че основните съдии се съобразиха с решението на сътрудниците си и отсъдиха засадите. А тях какво да ги вършим. Просто съдиите ни не са готови ", съобщи Петър Янински пред " Мач Телеграф ".
 Виктор Кашай: Великият рефер знае по кое време да излезе от светлината на прожекторите и да стане забележим
Виктор Кашай: Великият рефер знае по кое време да излезе от светлината на прожекторите и да стане забележим

" Въвеждането на ВАР е еднакво на гражданска война във футбола и съдийството "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР