Бившият директор на департамента на пилотираните космически комплекси на Обединената

...
Бившият директор на департамента на пилотираните космически комплекси на Обединената
Коментари Харесай

Предложиха всеки руснак да даде по 21 000 рубли за осъществяване на лунната програма

Бившият шеф на департамента на пилотираните галактически комплекси на Обединената ракетно-космическа корпорация (2014-2016 години) и шеф на департамента на комерсиалните галактически полети Валентин Уваров даде концепция, по какъв начин Русия може да догони Съединени американски щати в усвояването на космоса.
Експертът разгласява публикация във вестни “Известия”, в която предлага за реализацията на лунната стратегия, всеки руснак да даде по 21 000 рубли ($371) или по 120 рубли месечно ($2,12), като тази сума е съобразена със периода от 15 години, нужни за реализация на програмата.

Уваров е пресметнал, че за реализацията на съветската национална лунна стратегия, в това число създаването и правенето на нужната галактическа техника за постоянни полети до Луната и назад, са нужни $30 милиарда и период от 15 години. В идеалния случай, би трябвало да бъде основана и употребена галактическа станция в орбита към Луната, което ще коства още към $8 милиарда.

Според днешния валутен курс, това са 2,15 трилиона рубли . Но в тези сложни времена, от кое място да се вземат толкоз пари? А какво ще стане, в случай че разделим тази сума на 100 милиона души? Ще се получат по 21 500 рубли на човек, а в случай че разделим на 15 години, получаваме 120 рубли на месец. Това наподобява не е доста, само че в случай че популацията бъде обложено с “лунната такса” може да зародят съществени разтърсвания.

Какво ще получи елементарния руснак, в случай че даде парите си за “Лунния фонд”? Уваров има отговор и на този въпрос.

“Първото, което ще създадат нашите космонавти, когато кацната на Луната, е да оставят бокс с диск, в който ще са записани имената на всички, които са дали парични средства. А на Земята специфичен уеб страница непрекъснато ще демонстрира техните имена”.

Към сегашен ден Роскосмос работи взаимно с НАСА по подготовката на лунната галактическа станция Deep Space Gateway . Но Валентин Уваров смята, че американците “могат във всеки един миг да подхващат едностранни дейности, без да се преценяват с партньорите”. Ето за какво Русия би трябвало да разчита единствено на личните си сили.

Експертът акцентира, че този народен план би трябвало да е непринуден и напълно обществен, като обществото ще може с най-големи детайлности да следи какъв брой пари са постъпили и защо са изхарчени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР