Бившият депутат Владимир Кузов, осъден условно за педофилия, е приет

...
Бившият депутат Владимир Кузов, осъден условно за педофилия, е приет
Коментари Харесай

Бившият депутат Владимир Кузов влезе в ДПС

Бившият народен представител Владимир Кузов, наказан условно за педофилия, е признат за член на Движение за права и свободи в София, оповестява NOVA.

Кузов беше определен за народен представител от националистическата партия „ Атака” през 2005 година Малко по-късно стана първия депутат изключен от Народното събрание поради обвиняване в педофилия.

Депутатският имунитет – процедура и последователност

Надя Иванова от "Атака " зае мястото на Кузов в Народното събрание

Делото завърши през 2009 година с неоправдателна условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен период. След него Кузов публично призна, че е сменил половата си ориентировка. Оказва се, че към този момент е сменил и политическата.

„ Съвсем логически е ползата ми към Движение за права и свободи, защото тя е единствената демократична партия в България. Която е против разликата, за единение, против омразата и дискриминирането във всичките й типове. Няма никаква трансформация”, разяснява самият Кузов.

Тъй като условната присъда е изтекла, неговото правосъдно досие е към този момент чисто.

До ден сегашен той упорства, че делото против него е било политическо.

„ Вие знаете, че правосъдното минало е един политически развой, с който мога да ви кажа, че се гордея”, уточни той.

Владимир Кузов е третият някогашен „ патриот”, който се пренасочва към Движение за права и свободи. Преди него това сториха Слави Бинев и Камен Петков като неуспели претенденти за депутати.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР